#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

3 Masti cu Musetel care previne imbatrinirea prematura
Aceste masti cu musetel previne imbatrinirea prematura si scaderea rezistentei pielii la intindere si lasarea evidenta:

1) infuzie puternica de musetel se amesteca cu miere, cu un galbenus crud de ou si ulei de mindale. Se inmoaie o bucata de tifon in mai multe straturi si se aplica pe fata pentru 15 min, apoi sterge fata cu apa calda cu ajutorul unui prosop moale si aplica o crema de zi.

2) peste 3 linguri de flori de musetel se torna un pahar de apa clocotita, vasul se inveleste si se lasa pentru 12 ore. Solutia nu se strecoara dar se torna pe tifon si apoi pe fata, acopera fata cu un prosop moale. Dupa 15 min se clateste cu apa calda si se aplica o crema hranitoare.

3) 2-3 linguri de musetel se fierb intr-un pahar de apa, apoi se lasa pentru 15 min sa se raceasca, se strecoara si se adauga o lingura de ulei de masline. Tifonul inmuiat in infuzie se aplica pe fata iar deasupra un prosop. Peste 25 min clateste fata cu apa calda si aplica o crema de zi.

Inapoi la Masca pentru Ten


Musetel (Matricaria chamomilla)
Recete cu Musetel pentru Ten Uscat, Normal si Gras
Masca de Musetel pentru Ten Gras
3 Masti cu Musetel care previne imbatrinirea prematura
Lotiuni cu musetel pentru un ten sanatos
Bai de abur cu Musetel pentru Ten


Alte articole:
Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete: , , , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Masca de Musetel pentru Ten Gras
Mastile pe baza de musetel au un efect benefic asupra pielii, dau tenului o nuanta mata, curat si sanatos, relaxiaza, tonifica muschii fatei si reduc ridurile.

1) Masca pentru piele grasa: 100 gr de musetel se fierbe pina se obtine un amestec dens (ca smintina), se raceste, se toarna masca pe tifon si apoi pe fata,(preventiv aplicam o crema pe fata) peste 20 min se clateste fata cu apa calda. Daca ai porii dilatati clateste zilnic fata cu infuzie de musetel.

Inapoi la Masca pentru Ten

Musetel (Matricaria chamomilla)
Recete cu Musetel pentru Ten Uscat, Normal si Gras
Masca de Musetel pentru Ten Gras
3 Masti cu Musetel care previne imbatrinirea prematura
Lotiuni cu musetel pentru un ten sanatos
Bai de abur cu Musetel pentru Ten
Comprese calde cu Musetel
Cu ce inlocuim vopseaua de par?



Alte articole:
Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete: , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Borax (boratul de sodiu)
Boraxul (boratul de sodiu) este utilizat la producerea săpunurilor, dedurizarea apei, la producerea detergenţilor. De asemenea este utilizat la producerea dezinfectanţilor, insecticidelor, produse pentru curăţire şi albire. In medicina este utilizat ca astringent slab si antiseptic. Se foloseste extern pentru prelucarea pielei si clatirea mucoasei. Borax-ul si acidul boric se utilizeaza pentru clătirea gurii, nasului si gitului, pe ochi se pot aplica comprese. Boratul de sodiu este un component din soluţiile pentru clătirea lentilelor de contact. Efecte secundare din uz extern sunt rare, dar există şi cazuri de intoxicaţie de la copii.

Etichete: , , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Alcoolul de camfor
Alcool de camfor este de origine vegetala, se obitine prin dizolvarea cristalelor de camfor in alcool alimentar de mare puritate (96 de grade), in proportie de 1:9. Pentru a obtine 100 de grame de alcool camforat, se pun intr-o sticla 10 grame de camfor si 90 de grame de alcool, dupa care se pune dopul si se agita bine pentru a se omogeniza. Camforul este obtinut din rasina unui copac Cinnamomum camphora, creste in China. Copacul ajunge sa traiasca piba la 2 mii de ani, secreta antibiotice si antimicrobiene, astfel este practic invulnerabil la boli. Camforul regleaza activitatea inimii si a sistemului nervos, decongestioneaza caile respiratorii si plamanii, scade febra, "uneste" toate componentele la care este adaugat, facand din acestea un tot unitar. Actioneaza ca un excitant asupara terminatiilor nervoase si a tesuturilor subcutanate, aceasta joaca un rol important la regularea senzatiei de durere, permiabilitatii vasculare, proceselor inflamatorii. Preparatul are efect antiinflamator, antiseptic, dezinfectant.

Etichete: , , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Recete cu Musetel pentru Ten Uscat, Normal si Gras:

1)Pentru un ten neted si placut se clateste fata dimineata cu infuzie de musetel: 200 gr de flori uscate de musetel la un litru de apa clocotita, dupa ce se raceste se strecoara.

2) Cuburi de ghiata din infuzie de musetel tonifica tenul, inlatura ridurile, elimina iritatiile: 1-2 linguri de flori de musetel la un pahar de apa clocotita, se lasa pentru 15-20 min, apoi se strecoara, turnati in forma si apoi lasitele in congelator. Pe pilea curata se sterge fata, gitul, pieptul cu cuburile de ghiata.

3) Seara pentru curatirea pielei obosite se foloseste la un pahar de infuzie de musetel se adauga o lingura de vodca.

4) Pentru un aspect mat, catifelat si proaspat al tenului se clateste fata cu infuzie de coada soarecelui si musetel in proportie de 1: 3, se toarna apa clocotita, se lasa la loc cald pentru toata noaptea, dimineata se strecoara, florile se scurg.

5) Curata bine si dezinfecteaza lotiunea pentru piele din infuzie de musetel, hypericum (pop. pojarnita), vodca si glicerina.

6) Pentru piele uscata, sensibila, iritata, cu cosuri, inflamatii se recomanda masare usoara a fetei cu urmatoarea infuzie: 1 ling de flori de musetel la un pahar de apa clocotita, se lasa pentru jum de ora, se strecoara.

7) Pentru piele uscata cu iritatie se sterge fata cu lotiune: a) 100 ml de infuzie de romanita si 5 ml de glicerina; b) infuzie de romanita 60 ml, vodca 50 ml, glicerina, Borax (boratul de sodiu) 1,5 gr.

8) Tenul uscata se curata de praf, impuritati, grasimi si pentru a tonifica si a da tenului un aspect proaspat aplicati seara aceata tinctura: 70 ml de infuzie de musetel, 25 ml de alcool si 5 ml glicerina, se amesteca bine si se pastreaza intr-o sticluta cu cap.

9) Tenul gras si normal: o ling de flori uscate de musetel, ¾ de pahar de vodca se torna intr-un vas de sticla de culoare inchise si se inchide ermetic pentru 7 zile intr-o, apoi se strecoara. Se foloseste 1-2 ori pe saptamina.

10) Pentru piele grasa cu cosuri se foloseste de 1-2 ori pe zi aceasta lotiune: infuzie obisnuita de musetel, lamiie, otet, alcool camforat si vodca. Intr-un vas de sticla se stoarce o lamiie. In alt vas se taie corja acestei lamii, 2 ling de flori uscate de mustel, se toarna un pahar de apa clocotinda, se acopera si se lasa pentru o ora. Apoi se strecoara si se stoarce restul. Solutia racita si soc de lamiie se toarna intr-o sticla, se adauga 30 ml de otet, 90 ml de alcool camforat si 50 ml de vodca.



Alte articole:
Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Postul
Postul de Craciun

Etichete:

Diana Chicu-Jornea   0 comments

Plante medicinale
Musetelul

Articole la tema "Musetelul":


Alte articole:
Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete: , , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Musetel (Matricaria chamomilla)
Denumirea plantei: Musetel (Matricaria chamomilla).

Denumiri populare: mamorita, marariul ciinelui, matricea, moruna, mositel, musatea, musetel de cimp, ochiul boului, poala sfintei Marii, roman, romanita, romasca, romanit.

Perioada de vegetatie: mai-august. Se culege cind "petalele" musetelului sint in pozietie orizontala, in aceasta perioada planta contine maximul de elementele curative. Se culeg doar florile in saci de hirtie sau stofa, se transporta cit mai curind posibil pentru a fi uscate. Se usuca imprastiate la loc uscat, la umbra, bine aerisit si cald (max 45%). Pentru bai se taie impreuna cu tulpina, lungimea max 5 cm, se usuca in legaturele legate de sus in conditiile mentionate mai sus. Daca nu aveti posibilitate sa culegeti musetelul, il puteti procura in farmacii sau in ierboristerii. Calitatea musetelului e usor de determinat cu ochiul liber. Daca nu a fost uscat indeajuns florile isi pierd culoare, nunate inchisa spre brun, putrezesc iar daca au fost uscat la temperaturi prea mari florile se fariminteaza.

Are un miros puternic, aromat. Are un gust amar si picant.

Florile de musetel contin ulei volatil (0,1%-0,8%) care contine hamazulen, kadin; flavonoid, acid nicotinic, acid ascorbic, acid salicilic, colinei, carotin, substanţe proteice, s.a.

Musetelul este cunoscut ca:
- antiinflamator,
- hemostatic,
- antiseptic,
- analgezic,
- antihistaminic,
- un slab astringent,
- calmant,
- sedativ,
- anticonvulsiv,
- anti-diareic.

Musetelul contine ulei volatil (ulei de efir) care are efect dezinfectant, reduce balonarea, calmeaza spasmele muschilor stomacului provocate de gastritele si colitele insotite de colici, diminuează inflamaţia, normalizeaza funcţia tractului gastro-intestinal, acţionează asupra sistemului nervos central. De aceia infuziile de romanita sint atit de practicate in popor. In cosmetologie este utilizat pentru a reda parului nunate deschise parului, tenul capata un aspect sanatos si proaspat. Des sint practicate inhalatiile cu aburii de musetel in cazul gripelor, infectiilor respratorii, bronsitelor, s.a. Baile sint recomandate in cazul ranilor, alergiilor pe piele, reumatism, transpiratiei excesive a picioarelor. Coprese calde se aplica pe locurile dureroase, rani, durerile articulatiilor, s.a. Cu infuzia de musetel se clateste gura in cazul inflamatiilor gingiilor, stomatite, angina.
Nota: Efectul musetelului se intensifica in combinatie cu flori de Calendula si de Coada Soarecelui.


Alte articole:
Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete: , , , ,

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER