#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Salata din morcov, miere si nuci
Ingrediente: 350 gr morcov, 75 gr nuci, 20 gr miere, suc de lamiie, sare.

Receta: morcovul se spala, se curata si se rade, se aduaga, sucul de lamiie, nucile maruntite si mierea, se amesteca totul bine. Pofta buna!

Inapoi la Salate de post


Recete de Post
Postul Mare sau Postul Pastelui
Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Primavara" 3
Ingrediente: 200 gr ridiche, 200 gr castraveti, 100 gr ceapa verde,de sare, ulei.

Receta: Castravetele si ridichia se taie cerculete subtiri, se adauga ceapa taiata marunt, sarea, uleiul si se amesteca bine, se presoara cu marar taiat marunt.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Primavara" 4
Ingrediente: un castravete proaspat, o legaturica mica de ridiche rosie, 3 linguri de otet, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar, 2 linguri de ulei.


Receta: castravetele se curata de coarja, castravetele si ridichia se taiei cerculete fine, se adauga condimentele si se amesteca totul bine.


Inapoi la Salate de Post


Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata cu cartofi si ciuperci
Ingrediente: 50 gr - cartofi, 20 - gr ciuperci conservate, 30 gr - de castraveti murati, 20 gr - varza murata, ceapa (verde), verdeata, sare.

Receta: In primul rind se prepara sosul pentru salata: un pahar de ulei, un pahar de otet, o lingura de otet, piper (un virf de cutit), o jum de lingura de sare, se amesteca totul bine, se toarna intr-o sticla si se pastreaza in frigider, inaite de a condimenta salatele se scutura bine sticla.
Cartofii fierti se taie feliute, se adauga castravetii murati taiati marunt, ciupercile, varza murata, ceapa. Se condimenteaza dupa gust cu sos si sare, piper.


Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata calda cu cartofi si fasole
Ingredinte: 200 gr fasole fiarta, 200 gr cartofi fierti, patrunjel, ceapa, sare, suc de lamiie.

Receta: cartofii (curatiti de coarja) se taie cubusoare, se adauga fasolea fiarta calda, se adauga ceapa si verdeata tocata, se condimenteaza dupa gust. Se serveste cald si se poate servi si ca garnir.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Primavara" 2
Ingrediente: 300 gr varza proaspata, un morcov mare, 50 gr de mazare, sare, o lingura de otet, 20 gr de ulei, 2 gr de piper macinat.

Receta: Varza se taie pai subtire, morcuvul se rade prin razatoare mare, se amesteca bine, se adauga mazarea, sare, ulei , otet. Se amesteca totul bine. Se presoara cu verdeata si ceapa verde taiata marunt.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Vinigret" in stil romanesc
Ingrediente: 500 gr cartofi, 250 gr morcov, 150 gr mazare conservata, 2 albusuri de ou, 100 gr de fasole fiarta, 300 gr carne fiarta. Pentru sos: 2 galbenusuri de ou, mustar, olei, otet, sare.

Receta: cartofii, morcovii, albusurile fierte se taie cubulete, se adauga fasolea fiarta, mazarea, carnea fiarta si taiata cubulete, se amesteca totul bine. Se toarna sosul, se amestica bine din nou si se lasa pentru 15 min. Receta sosului: se rade galbenusurile si se amesteca bine cu mustarul, adaugind treptat otetul (sucul de lamiie), sarea, uleiul. Pofta buna!!!

Inapoi la "Salate"

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Vinigret" in stil francez
Ingrediente: 500 gr cartofi, 300 gr sfecla rosie, 200 gr morcov, 200 gr ceapa, 100 gr mazare conservata, 200 gr castraveti murati, 50 gr de stafide, o lamiie, 100 gr ulei, 100 gr vin rosu sec, 50 gr otet (3%), sare, piper, 30 gr mustar.

Recete: morcovul si sfecla (curatita si splata) taiata cubusoare se fierb in apa cu citeva picaturi de otet. In alt vas se fierb in apa sarata (dupa gust) cartofii taiati cubulite. Apoi legumele fierte se scurg de zeama. Zeama o pastram pentru prepararea sosului. Legumele fierte se amesteca cu mazarea, stafidele, ceapa taiata pai subtire, castravetii taiati marunt, lamiia taiata cubusoare, curatita de coarja si seminte preventiv. Se prepare sosul pentru salata: zeama de legume, ulei, vin, suc de lamiie, piper (boabe), sare, mustar se amesteca toate aceste ingrediente si se lasa la foc pina la fierbere. Sosul se toarna peste salata si se lasa sub capac 30 min. Fiecare portie se ornamenteaza cu feluite de ou fiert.

Inapoi la "Salate"

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Salata rusesca "Vinigret"
Ingrediente: 200-300 gr carne fiarta (posc, vita, pui), 2-3 cartofi, 3 oua, 1/2 sfecla rosie, un morcov, 2-3 castraveti murati, 200 gr maioneza.

Receta: cartofii, sfecla, morcovul se spala, se fierb, se curate si se taie cubulete. Carnea se fierbe si se taie cubulete. Ouale se fierb, se curata si se taie cubusoare, se adauga si maioneza, se amesteca totul bine. Pofta buna!!!



Inapoi la "Salate"

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Salata ruseasca "Vinigret" (de post)
Ingrediente: 200 gr cartofi, 75 gr sfecla rosie, un morcov, 2 castraveti murati, un mar, 100 gr varza murata, 50 gr ceapa, 3 linguri ulei, otet, verdeata, zahar, sare.


Receta: cartofii, sfecla, morcovul fierti si castravetii, marul se taie cubulite, se adauga varza tocata si ceapa, se condimenteaza dupa gust, se amesteca totul bine, se presoara verdeata taiata marunt. In zilele de sarbatoare, cind este permis pestele se mai aduga scrumbie taita cubulete.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Primavara"
Ingrediente: o legaturica de ridiche rosie, 100 gr salata verde, 2 castraveti, 2 linguri de ceapa verde tocata, un penducul de rubarba, 4 linguri de ulei, sare, zahar, otet sau suc de lamiie.

Receta: ridichia, rubara, castraveti se taie feliute subtiri, salata si ceapa se taie marunt. Se amesteca totul bine si se condimenteaza dupa gust.

Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata rosie
Ingredinete: 250 gr de varza rosie, o legaturica de frunze de salata rosie, o ceapa mica rosie, o legaturica de ridiche rosie. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline, o lingura de otet, o lingura de mustar frantuzesc, un catel de utroi pisat, o lingurita de miere, sare, piper.
Receta: Varza se taie foarte subtire, se condimenteaza cu sos si se lasa pentru o ora. Frunzele de salata se rup marunt, se taie subtire ceapa si ridichia. Apoi se amesteca totul bine si se adauga in vasul cu varza. Pofta buna!!!

Inapoi la Salate de post


Recete de Post

Postul Mare sau Postul Pastelui

Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata gustoasa cu pere
Ingrediente: 2 pere, 2 greipfruit, o feluita de ardei dulce verde, 1/2 legaturica de patrunjel, 2 linguri de otet, 4 linguri de ulei de masline, sare, piper. Pentru ornametarea salatei: citeva frunzulite de salata, alune prajite, o lingura de patrunjel tocat.

Receta: perele se taie in 8, se curata de seminte si se taie pai subtire. Greipfruitul se curata de coarja groasa, apoi de pelita si fiecare feluita se taie sub forma de triughiuri subtirele. Feluita de ardei dulce se taie inca in 4 feliute. Pe farfurie se asaza frunzele de salata, apoi toate ingredintele, condimentele si se amesteca totul. Alunile taiate cerculete si patrunjelul se presoara deasupra. Pofta Buna!!!

Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salate de post
Salata Algeriana
Salata calda cu cartofi si fasole
Salata cu cartofi si ciuperci
Salata din cartofi
Salata din ceapa
Salata cu conopida
Salata "Desert"
Salata cu dovleac si mere
Salata cu dovleac si miere
Salata din fasole
Salata cu hrean, morcov si mere
Salata "Primavara"
Salata "Primavara" 2
Salata "Primavara" 3
Salata de Post
Salata din orez
Salata gustoasa cu pere
Salata din morcov, miere si nuci
Salata rosie
Salata ruseasca "Vinigret" (de post)
Salata din Varza proaspata si ulei
Salata din Varza murata si mere
Salata "Vara"
Salata din vinata
Salata din varza si castraveti murati
Salata di sfecla rosie
Salata din sfecla rosie in sos dulce
Salata din sfecla rosie si castraveti
Salata cu scrumbie


Recete de Post
Postul Mare sau Postul Pastelui
Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului

Etichete: , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Recete de post
Supe de post
Salate de post

Postul Mare sau Postul Pastelui
Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului

Etichete: , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata Algeriana
Ingrediente (6 portii): un castravete taiat cubulete, un ardei dulce curatit si taiat cubusoare, 50 gr de masline fara simbure si taiat marunt, o lingura de coriandru taiat marunt, 2 linguri de minta taiata marunt, 2 linguri otet din vin, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.
Receta: toate ingredientele se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust. Pofta buna! (In afara postului este ideala pentru bucatele din carne de miel).

Inapoi la Salate de post

Salata de Post
Salata din Varza proaspata si ulei
Salata gustoasa cu pere
Salata din Varza murata si mere

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din Varza murata si mere
Ingrediente: 350 gr varza murata, un mar, o linura de zahar.

Receta: Varza se taie marunt, se adauga marul curatit si taiat feliute, se presoara zaharul si putin ulei.

Inapoi la Salate de post


Salata Algeriana
Salata de Post

Salata din Varza proaspata si ulei

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din Varza proaspata si ulei
Ingrediente: 500 gr varza proaspata, c eapa verde, 2 linguri de otet sau suc de lamiie, 1 lingura de zahar, sare, ulei.
Receta: verza sa taie pai marunt, se framinta cu miinile bine si se lasa pentru 15-20 min. Apoi se scurge de sucul ei, se adauga ulei, otet, sare, zahar si se presoara ceapa verde taiata marunt. Se ornamenteaza cu pomusoare de rachitele (afinele) sau merisor.

Inapoi la Salate de post


Salata Algeriana
Salata de Post
Salata din Varza proaspata si ulei




Etichete: , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata de Post
Ingrediente: fasole albe conservate, castraveti murati, cartofi fierti, sare, piper, ulei.

Receta: toate ingredientele se taie marunt, se toarna faselele (cu ziama lor, dupa gust), se condimenteaza dupa gust. Foarte simplu si Foarte Gustos!!!

Inapoi la Salate de post

Salata din Varza proaspata si ulei

Recete de Post
Postul Mare sau Postul Pastelui

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Postul Mare sau Postul Pastelui
Postul mare dureaza 7 saptamini pina la Paste, incepe imediat dupa Duminica Mare. Este cel mai strict post si cel mai important pentru sufeltul si corpul nostru. Este interzis fumatul si consumul de alcool. De luni pina vineri, daca sa urmam strict dupa canoane, sint interzise chiar si legumele fierte, numai crude. In zilile noastre postul se tine la dorinta cu legume fierte, ulei, chiar si peste, insa numai de sarbatorile cele mai mari (Buna vestire si de Florii). Uleiul se consuma numai in zilele de odihna si de sarbatori, in afara de Saptamina Patimilor. Pestele numai de sarbaori. Este interzis consumul de carne, oua, lactate, maioneza, piine crescuta (cu drojdie),dulciurile.

Prima saptamina si ultima sint cele mai stricte. Luni, prima zi a saptaminii albe din Postul Pastelui se retine de la mincare, iar vineri se permite numai griu fiert cu o lingurita de zahar sau miere.
In celelalte zile ale Postului Mare: luni, miercuri si vineri - mincare uscata (apa, sucuri, legume si fructe crude); marti si joi - mincare calda fara ulei; simbata si duminica - mincare calda cu ulei.


Postul Mare incepe primavara si respectiv nu prea mai sint legume si fructe, doar daca au mai ramas cele marinate si murate. Sigur, in aceasta perioada mai gasim la piata morcov, ceapa, varza, sfecla rosie, boboase uscate si conservate, mere, fructe uscate si nuci. La prima vedere, pare sa fie un set sarac de alimente, in realitate se pot pregati foarte multe bucate gustoase.


Una din regulele de baza spune ca trebuie sa te pregatesti din timp de Postul Pastelui, in acest mod nu va fi atit de greu. O alta regula spune ca este foarte important sa se mentina un regim stric, adica sa nu uitam sa mincam la anumite ore si foarte importanta este mincarea clada, sa nu neglijam felul I si felul II. In ultimul timp lumea a inceput sa-si aminteasca de recetele "bunicii", legume, fructe si verdeata conservate, inghetate sau uscate din toamna.

Insa, retinerea de la mincare, nu este scopul principal al Postului. Curatenia corpului este foarte importanta, dar nu atit de importanta ca si cea sufleteasca. "Nu este pacat ce intra in gura, dar ce iese din gura" - imi spunea bunica mea.

Biserica interzice postul pentru persoanele bolnave, copiii sau cei care nu au un regim alimentar regulat in timpul anului. Dar cel mai bine este sa se mearga la biserica sa se ceara permisul de la parinte, pentru ca este un pacat mare daca constient omul dauneaza propriei sanatati.


Etichete: ,

Diana Chicu-Jornea  

Recete de Salata
Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4
Salata din vinata cu ceapa si mazare

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Musetelul" 4
Ingredinte: 400 gr de bastonase de crab, 3 castraveti, 100 gr cascaval, 4 oua fierte, o legaturica de ceapa verde, 200 gr maioneza.

Receta: in 7 forme rotunde (sau pahare de unica folosinta) se aseaza cite un strat de: galbenus ras, maioneza, castravate, maioneza, cascaval ras, albus ras. Se preseaza binisor. Pe o farfurie se presoara bastonasele de grab taiate cubusoare si ceapa taiata marunt. Se rastoarna continutul paharelor pe farfurie.


Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Musetelul" 3

Ingrediente: 100 gr varza de mare, 8 crenvuste, 2 cepe medii, un morcov, 8 oua fierte, maionez, ulei.

Receta: varza marinata se taie marunt, de la fiecare ou din 4 parti se taie partea proieminenta a albusului pentru petale, inlaturam galbenusul. Albusul ramas si crenvustele se taie cubusoare. Se prajesc putin in ulei morcovul si ceapa. Toate ingredientele si maioneza se amsteca bine si se lasa la rece peste noapte. Apoi pe o farfurie se aseaza petalele din albusuri, in mijloc salata si pe marginea salatei se aseaza un rind de masline taiate marunt.


Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Musetelul" 2
Ingrediente: cartofi fierti, morcovi fierti si sfecla rosie fiarta, mazare verde conservata, maioneza. Totul se taie cubusoare. (Ingredientele la dorinta se pot inlocui cu cele preferate).


Receta: pe o farfurie plata se aseaza cite o movila de legume una linga alta, de exemplu: o movila morcov, apoi ceapa, sfecla, cartofi, morcov, ceapa, sfecla, cartofi si in centrul farfurie mazarea verde. Intre movile se deseneaza cu maioneza si in centrul movilei un cerculet de maioneza...iata si romanita. In loc de mazare verde in centrul farfuriei se foloseste porumb conservat si virful fiecarei movilite se ornamenteaza la fel cu porumb si maioneza.


La masa se serveste salata fara sa se amestece ingredinetele si doar dupa ce se aseaza toti oaspetii la masa gospodina casei amesteca totul.


Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Musetelul"
Ingrediente: ceapa marinata, cartofi fierti, ficat fiert de vita, castraveti murati, porumb conservat, oua, maioneza, verdeata.


Receta: toate ingredientele se taie in forma de pai, oul se trage prin razatoare si se aseaza in farfurie astfel:

1. ceapa marinata.
2. cartofii si maioneza.
3. ficatul de vita.
4. porumbul si maioneza.
5. oul fiert.
6. maioneza.

Salata se ornamenteaza cu "floricele" din porumb si "frunze" din castraveti si ceapa verde.


Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER