#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Acidul folic (Vitamina B9) si metabolismul
Acidul folic (vitamina B9) joaca un rol important in procesele metabolice. Acesta este implicat (in mod indirect) in reactiile de redox, insa nu este un oxidant.

Formele tetrahidro ale vitaminei B9 sint implicate in procesele de transfer a radicalilor de carbon. Acidul folic, de asemenea, este indispensabil la biosinteza bazelor purinice şi pirimidinice ale acizilor nucleici (parte componemta a genelor, cromozomilor si ADN-ului), a aminoacizilor (in special, metionina: mentine pielea sanatoasa, scade cantitatea grasimilor, apara rinichii, scade cantitatea colesterolului sanguin, este chelatul natural al ionilor metalelor grele, s.a.), precum şi sporeste utilizarea de catre organism a acidului glutamatic (furnizeaza energie pentru creer) şi a tirozinei (are efect pozitiv si asupra sistemului nervos central).

Acidul folic influentiaza asupra sistemului sangvin si anume la reproducerea noilor celule rosii si albe. Vitamina B9 ajuta foarte mult in cazul anemiilor.

De asemenea, are un efect pozitiv asupra functiei hepatice şi intestinale, creste conţinutul colinei în ficat şi previne infiltrarea grasimelor. Acidul folic sustine sistemul imunitar, si anume contribuie la formarea si functionarea corespunzatoare a celulelor albe.


Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Acidul folic (Vitamina B9) si sarcina
Acidul folic (vitamina B9) este implicat în unele procese de sinteza a proteinelor, joaca un rol important in metabolismul unor aminoacizi si la biosinteza de purină şi pirimidină, componentele acizilor nucleici, care conţin informaţii ereditare. Acidul folic (impreuna cu vitamina B12 - cyanocobalamin) este parte componenta a cromozomilor si joaca un rol important in procesul de reproducere a celulelor: de creşterea, de regenerarea şi înlocuirea a 70 bilioane de celule din corpul nostru, inclusiv, a celulelor rosii (hematii) si albe (leucocite) din singe.

La inceputul anilor '90 al secolului trecut, savantii au ajuns la concluzia ca acid folic contribuie enorm la formarea organelor şi a sistemelor vitale ale viitorului copilul. În plus, scade riscul complicatiilor (avortul spontan, naşterea prematura a copilului, hemoragie post-partum) la femeile gravide care administreaza vitamina B9 (acidul folic). Si aceast factor determina importanta vitaminei B9 în timpul sarcinii.


Etichete: ,

Diana Chicu-Jornea  

Acidul folic (Vitamina B9) si digestia
Una din problemele principale, la majoritatea persoanelor, este nivelul scazul al aciditatii sucului gastric. In aceste conditii, sintem lipsiti de o arma impotriva microbilor. Stomacul indepliniste functia nu numai de prelucrare a alimentelor, dar si de bariera impotriva microbilor. Odata cu scaderea nivelului de aciditate, scade nivelul de prelucrare si digestie a proteinelor. Pe de o parte, aceasta duce la un deficit acut de proteine in organism iar pe de alta parte, se acumuleaza toxinelein organism, datorita alimentelor neprelucrate.

Solutia acestei probleme este administrarea acidului folic, un pic mai mult decit de obicei. Acid folic poate fi:
- natural, adica il gasim in unele fructe, legume si carne (boboasele, salata verde, morcovul, cerealele (orzul), hirsca, ovazul, drojdie, nucile, bananele, portocale, ciuperci, pepene galben, dovleacul, curmalele, carne, galbenus, lapte, cascaval, peste);
- sintetic, pe care il procuram din farmacie.

Astfel, se normalizeaza pofta de mincare, este stimulata producerea de acid clorhidric în stomac, adica se mareste nivelul aciditatii sucului gastric. Acid folic mareste nivelul colinei şi, prin urmare, influenteaza pozitiv functia intestinului şi ficatului.


Etichete:

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER