Alcool de camfor este de origine vegetala, se obitine prin dizolvarea cristalelor de camfor in alcool alimentar de mare puritate (96 de grade), in proportie de 1:9. Pentru a obtine 100 de grame de alcool camforat, se pun intr-o sticla 10 grame de camfor si 90 de grame de alcool, dupa care se pune dopul si se agita bine pentru a se omogeniza. Camforul este obtinut din rasina unui copac Cinnamomum camphora, creste in China. Copacul ajunge sa traiasca piba la 2 mii de ani, secreta antibiotice si antimicrobiene, astfel este practic invulnerabil la boli. Camforul regleaza activitatea inimii si a sistemului nervos, decongestioneaza caile respiratorii si plamanii, scade febra, "uneste" toate componentele la care este adaugat, facand din acestea un tot unitar. Actioneaza ca un excitant asupara terminatiilor nervoase si a tesuturilor subcutanate, aceasta joaca un rol important la regularea senzatiei de durere, permiabilitatii vasculare, proceselor inflamatorii. Preparatul are efect antiinflamator, antiseptic, dezinfectant.
Etichete: alcool de camfor, Articole, Borax (boratul de sodiu), camforul, Glicerina, Plante medicinale |