#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Supa de legume "Primavara"
Ingredinte: 1/4 capatina de varza, un morcov, o ceapa, 2 cartofi, verdeata. Dupa gust 1/2 dovleac (zucchini).

Receta: In cratita cu apa clocotinda (1,5 l) se pune ceapa tocata, cartofii taiati cubusoare, (dupa gust dovlecelul taiat cubulete), varza taiata marunt si morcovul tras pe razatoare mare (ar fi perfect sa mai adaugati mazare verde proaspata, da de unde s-o iai primavara). Cind legumele au fiert (cam 20 min) se adauga verdeata. La masa se serveste cu o lingura de ulei de masline (in afara postului-o lingura de smintina).

Etichete: ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa spaniola de legume
Inreginete pentru 4 portii:
2 ardei dulci;
4-6 rosii;
o legatura de ceapa verde;
1 l de bulion de legume;
2 linguri de ulei de masline;
50 gr suc de lamiie;
1/2 de castravete;
o ceapa;
un catel de ustroi;
sare, piper, patrunjel.

Receta: Intr-o farfurie pentru supa se adauga ceapa verde, rosiile si ardeiul taiat marunt, se toarna bulionul rece, sucul de lamiie si uleiul de masline. Se presoara in farfurie ceapa si castravetele taiat marunt. Ingrediente dupa gust. Se lasa supa pentru citeva ore la rece.

Pofta buna!!!

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Supa din varza si ciuperci
Ingredienete:

600 gr de vrza;
500 gr de cartofi;
250 gr ceapa-praj;
300 gr ciuperci;
50 gr de unt sau margarina;
1,5 l de bulion de ciuperci;
sare, piper, patrunjel;
50 gr de smintina.

Receta: Intr-un ceaun topim untul sau margarina si calim ciuperile, adaugam varza taiata merunt si cartofii taiati cubusoare, apoi turnam bulionul, punem capacul si lasam sa fiarba 20 min. Aduagam ceapa-praj si mai lasam 10 min sa fiarba. Ingrediente dupa gust. In farfurie se adauga smintina.
Pofta buna!!!

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Recete de Supa
Supa de peste
Supa usoara
Supa din varza si ciuperci
Supa de legume "Primavara"
Supa spaniola de legume
Supa Harcho
Supa asiatica



Recete de Supa de post
Recete de supa

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Supa usoara
Aceasta supa este ideala pentru o cura de descarcare de o zi.
Luam: cartofi, morcov, ceapa, varza sau ciuperci, sare, piper, patrunjel, 150 gr de brinza prelucrata.
Intr-o cratita fierbem cartofii pina cind aproape gata, adaugam morcovul ras, ceapa tocata si varza taiata marunt. Supa nu trebuie sa fie incarcata de legume, dar "transparenta". Se adauga birnza taiata cubosoare in supa cind legumele sint apoape fierte. Amestecam si lasam sa fierba putin, dupa ce brinza s-a topit. Supa se lasa 10 min sa se raceasca. Pofta buna!!!

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Supa asiatica
Ingrediente: 150 gr morcov, 500 gr carne tocata de porc, 3 ling de ulei, 250 gr de champignon, 2 ling de zahar, 3 ling de suc de lamiie, 1.2 l de bulion de legume, 2-3 ling sos de soia, 125 gr orez, o legaturica de ceapa verde.

Receta: Orezul se fierbe, scurge si se spla in apa rece. Morcovul se taie cerculete subtiri. Din carnea tocata se lipesc mititei, se prajesc in ulei incins intr-o oala cu pertii grosi. Se adauga ciupercile, morcovul, apoi bulionul, sucul de lamiie si sosul de soia, zaharul. Se lasa sa fiarba 10 min la foc mic. Se adauga orezul si se fierbe pina orezul este fiert. La fine se adauga verdeata.
Pofta buna!!!

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Dietologii contra Dietelor Moderne (I)
Specialistii din toata lumea sint indignati de fiecare data cind apare o noua dieta, asa zisa, "moderna". Pe primul plan nu este Sanatatea si recuperarea alimentatii normale, dar Viteza de slabire. De fiecare data un nou experiment pe oameni. Si de fiecare data se gasesc "Curajosi", care viseaza sa nu se chinuie mult si sa obtina un rezulatat exceptional: Uraaaaa - 5 kg sau chiar 10 kg pe saptamina. Si nimeni nu se gindeste la consecintele acestor diete: probleme cu pielea, starea organelor interne. Nimeni nu mai are timp sa se gindeasca ca supunem organismul la stres si in plus uita de perioada de recuperare, de aceia peste ceva timp kg revin rapid insotite de "soti".

De fiecare data trebuie sa slabim "Urgent!!!" inainte de Revelion, de Paste, Reuniunea absolventilor, pentru nunta celei mai bune prietene. Dieta magica ne salveaza! Super! Avem la dispozitie mii de diete, care ne ajuta sa slabim foarte repede, de fapt ne deshidrateaza foarte foarte repede. In schimb prietenele ne invideaza pentru ca aratam bine iar barbatii reactioneaza ca ciinele lui Pavlov, cind treci pe alaturi. E bine, dar nu prea. Greutatea creste brusc, cintarul o ia razna de fiecare data, cum sa ai mai mult daca nu maninci practic nimic si durerile astea de stomac fara sa fi mincat ceva. Ce s-a intimplat?

Te-ai grabit sa slabesti!!! Organismul nostru e un sistem foarte complicat si strict balansat. Nici chiar dietologii-specialisti, ne mai vorbind de inventatorii dietelor "magice", nu cunosc tot mecanismul de functionare a organismului uman. Pur si simplu, orice dieta nu face altceva dicit sa consume o sursa sau mai multe de energie. Organismul nu mai primeste brusc acel necasar de vitamine, minerale, glucide, lipide, s.a. E ca si cum am suferi de o malatie si evidetent ca oricine slabeste atit timp cit este bonav. Apoi ne videcam. Urmeaza perioada de insanatosire, mai bine spus, de recuparare, tot ce a pierdut organismul nostru cit a fost "bolnav". Jocul acesta a cintarului in sus si in jos, epuizeaza organismul atit fizic cit si psihic. Stresul nu este unica consecinta a dietelor "Magice"!!!

Revina pe blog-ul meu ca sa afli care sint celelalte consecinte ale dietelor rapide. Pina atunci te sfatui:
- consulta medicul tau inaite de a incepe o dieta,
- alege acea dieta, mai bine spus, un regim alimentar balansat si sanatos, care te ajuta sa slabesti cel mult 1-1,5 kg pe saptamina,
- nu iuta de exercitii fizice, fie si 30 min pe zi, dar intensiv.


Dieta, citeva sfaturi pentru inceput
Despre ou: pro si contra
Ce alime ne ajuta sa slabim?
Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului

Succes!!!

Etichete: ,

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER