#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Secretele unui bors ucrainesc
Borsul (ciorba ucraineasca) este un tip de supa foarte deosebita si populara, in special in in Ucraina, Rusia, Polonia, Romania, Moldova. Borsul se considera o supa populara ucrainesca, insa multe popoare nu sint deacord cu aceasta afirmatie. In realitate exista mai multe versiuni. La ora actuala exista aproximativ 30 de modalitati de preparare a borsului, fiecare regiune are receta sa specifica. Cineva il prepara mai dulce, altcineva mai acru.

Borsul ucrainesc e mai dulcisor si un ingredient obligtor sint rosiile, care dau un gust deosebit. Cu toate acestea, borsul ucrainesc se deosebeste de la o regiune la alta a Ucrainei. De ex: in zona Kievului se adauga slanina, usturoi si cvas; regiunea Odessei borsul se prepara strict din carne de gisca. Versiuni sint diferite, unii ucraineni adauga chiar si crenvuste afumate. Borsul poate fi servit cald sau rece. Bulionul de carne poate fi inlocuit cu cel de ciuperci sau chiar, in unele regiuni ale ucrainei, mai dauga faina amestecata cu smintina. Asa ca "cite bordeie, atitea si obiceie".

Insa, exista totusi reguli de baza la prepararea borsului. In primul rind, borsul trebuie sa fie foarte dens, cum se spune in popor, asa "ca sa steie lingura in picoare". Ingredientul obligator pentru borsul ucrainesc este svecla rosie. Anume aceasta da borsului o nuanta specifica si un gust aparte. Inainte de a dauga svecla in bors, aceasta se fierbe cu coarja, apoi se taie pai subtire sau se da prin razatoare mascata. Sau se taie pai si se calesc in ulei si un pic de apa sub capac, se adauga un pic de otet ca sa nu-si piearda culoarea, din cind in cind se amesteca, daca este necesar se mai dauga apa. Alte ingrediente specifice borsului sint: morcovul, cartofii, varza, ceapa si rosii. In unele recete de bors se mai adauga fasole, zuchini, svecla alba sau chiar mere, prune, s.a.
La prepararea borsului se respecta urmatoarea regula: cind bulionul de carne sau de ciuperci fierbe se adauga mai intii cartofii, apoi varza, apoi svecla (daca a fost putin calita in ulei si apa cu otet, daca a fost fiara cu coarja, atunci doar cu 10 min inainte de a fi gata borsul), daca borsul nu este de post, atunci carnea se adauga la urma (apoximatic cu 10 min), la fine legumele fierte din timp (de ex: fasolea) si condimenetele. Dupa ce au fiert toate legumele, stingem aragazul si, foarte important, se lasa sub capac inca 20 min.

Iata citeva recete de bors:


Dieta cu bors

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Pros and Contras
Despre ou: pro si contra
Despre Cafea: Pro si Contra
Todul Despre: Acidul folic
Dietologii contra Dietelor Moderne
Musetel (Matricaria chamomilla)
Dieta cu grapefruit: Pro si Contra
Dieta cu bors: Pro si Contra

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  

Dieta cu Oua - Saptamina IV
Mai jos sint enumerate produse, care trebuie consumate pe parcusrul unei zile, la orice ora, insa in cantitatea strict recomnadata pe zi si doar produsele strict din lista zilei respective.





Luni

-4 feliute de carne prajita sau fiarta, sau 1/4 carne de gaina fiarta.

-3 rosii si 4 castraveti.

-o cutiuta de tono fara ulei.

-o felie de piine prajita.

-o portocala sau un grapefruit.



Marti

-2 feliute de carne prajita sau fiarta (max 200 gr).

-3 rosii si 4 castraveti.

-o felie de piine prajit.

-un mar sau o para, sau grapefruit, sau o portocala, sau o felie de pepene galben.



Miercuri

-o lingura de brinza sau cascaval alb degresat (max 12-15%).

-o farfurica mica de legume fierte (la aburi).

-2 rosii si 2 castraveti.

-o felie de piine prajita.

-o portocala sau un grapefruit.



Joi

-1/2 gaina prajita sau fiarta.

-3 rosii si un castravete.

-o felie de piine prajita.

-o portocala sau un grapefruit.

- un tip de fructe (sau numai mere, sau numai pere, sau numai caise).



Vineri

-2 oua fierte.

-o salata (numai frunze).

-3 rosii.

-o portocala sau un grapefruit.



Simbata

- 2 piepturi mici de gaina.

-1/8 brinza sau cascaval degresat.

-o felie de piine prajita.

-chefir degresat.

-2 rosii si 2 castraveti.

-o portocala sau un grapefruit.




Duminica

-o lingura brinza.

-o cutiuta de tono.

-o farfurica de legume fierte (la aburi).

-2 rosii si 2 castraveti.

-o felie de piine prajita.

-o portocala sau un grapefruit.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Dieta cu Oua - Saptamina III
Luni
In timpul zilei, la orice ora si in orice cantitate doar fructe, in afara de: poama, mango, banane, fructe uscate.

Marti
In timpul zilei, la orice ora si in orice cantitate doar legume fierte (la aburi) si salata, in afara de cartofi si crupe.


Miercuri
In timpul zilei, la orice ora si in orice cantitate fructe (in afara de cele enumerate mai sus), salata si legume fierte (recomnadate mai sus).


Joi
In timpul zilei, la orice ora si in orice cantitate peste fiert sau prajit, salata (numai varza si furnze de salata) si legume fierte (la aburi).


Vineri
In timpul zilei, la orice ora si in orice cantitate carne slaba fiarta sau carne de gaina fara piele, in afara de carne de oaie, legume fierte (la aburi).


Simbata si Duminica
In timpul zilei, la orice ora si in orice cantitate un singur tip de fructe (numai mere sau numai pere, sau numai caise, sau pepene dulce).

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Dieta cu Oua - Saptamina II
Saptamina II

Dejunul zilnic e acelasi: 1/2 portocale sau grapefruit si 1-2 oua fierte.

Luni
Prinzul: carne slaba fiarta sau prajita, salata.
Cina: 2 oua fierte, salata, o portocala sau grapefruit.

Marti
Prinzul: carne slaba fiarta sau prajita, salata.
Cina: 2 oua fierte, o portocala sau un grapefruit.

Miercuri
Prinzul: carne fiarta sau prajita, castraveti.
Cina: 2 oua fierte, o portocala sau un grapefruit.

Joi
Prinzul: 2 oua fierte, orice tip de cascaval degresat, legume fierte.
Cina: 2 oua fierte.

Vineri
Prinzul: peste fiert sau prajit.
Cina: 2 oua fierte.

Simbata
Prinzul: carne fiarta sau prajita, rosii, o portocala sau un grapefruit.
Cina: salata din fructe proaspete (portocale, mere, pepene galben, caise).

Duminica
Pinzul: carne de gaina fiarta sau prajita fara piele, rosii, legume fierte, o portocala sau un grapefruit.
Cina: carne de gaina fiarta sau prajita fara piele, rosii, legume fierte, o portocla sau un grapefruit.





Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Dieta cu Oua - Saptamina I
Saptamina I

Dejunul zilnic e acelasi: 1/2 portocale sau grapefruit si 1-2 oua fierte.

Luni
Prinzul: un tip de fructe si in orice cantitate (portocale, mere, pere, pepene galben, pepene dulce s.a).
Cina: carne slaba fiarta sau prajita, in afara de carne de oaie.


Marti
Prinzul: carne de gaina fiarta sau prajita fara piele.
Cina: 2 oua fierte, salata (castraveti, frunze de salata, rosii, ardei dulce, morcov), o felie de piine prajita, o portocala sau grapefruit.

Miercuri
Prinzul: orice tip de cascaval (degresat) in orice cantitate, o felie de piine prajita, rosii.
Cina: carne slaba fiarta sau prajita, in afara de carne de oaie.

Joi
Prinzul: un tip de fructe si in orice cantitate (portocale, mere, pere, pepene galben, pepene dulce)
Cina: carne slaba fiarta sau prajita (in afara de carne de oaie), salata.

Vineri
Prinzul: 2 oua fierte, legume fierte (dovlecel verde, fasole, morcov sau mazare).
Cina: peste fiert sau prajit, salata, o portocala sau un grapefruit

Simbata
Prinzul: un tip de fructe in orice cantitate (portocale, mere, pere, abricoase, pepene dulce, pepene galben).
Cina: carne slaba fiarta sau prajita (in afara de carne de oaie), salata.

Duminica:
Prinzul: carne de gaina fiarta sau prajita fara piele, rosii, legume fierte, o portocala sau un grapefruit.
Cina: legume fierte.

Dieta cu Oua
Saptamina I
Saptamina II
Saptamina III
Saptamina IV


Despre ou: pro si contra

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER