#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Alcool Salcilic
Alcoolul salcilic este obtinut din acid salicilic, cristale incolore, partial se dizolva in apa si total in alcool. Glucozida (salicina) se extrage din scoarta de salcie (Salix), plop tremurător (Populus), din visine, prune, masline, portocale, si mai ales dintr-o planta de camp numita Taula (Spiraea Salicifolia).

Alcoolul salcilic de cele mai dese ori este folosit ca antiseptic. Este ideal (1% si 2%) pentru inlaturarea puncetelor negre, cosurilor, eczemelor, eruptiilor pe piele. Seara si dimineata (pentru piele grasa si normala) se sterge fata cu alcool salcilic si se aplica apoi crema. Daca dupa aplicarea pe fata a alcoolului apar iritatii (se intimpla foarte rar), in nici un caz nu se clateste cu apa, dar se curata cu ulei de floarea soarelui, se usuca cu un prosop moale si se aplica pe fata faina de orez sau faina de cartofi (de 6-7 ori timp de ora). In unele cazuri vara pot sa apara pete pigmentare pe fata de la produsele cosmetice care contin alcool salcilic.

Etichete: , , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Cu ce inlocuim vopseaua de par?
Din cele mai vechi timpuri femeile au folosit metode naturale pentru a vopsi parul.

1) Nuante blonde - 100 gr (200 pentru par mai inchis) de musetel se fierebe 5-10 min in 0,5 l apa, peste 30-40 min se strecoara. Dupa ce se spala parul, il clatim cu infuzia de musetel si-l lasa sa se usuce la aer fara a fi sters cu prosopul, procedura se repeta timp de 2 saptamini sau pina obtinem nuanta dorita. Iar pentru a reda parului blond luciditate: se iau 2 ling de musetel la un pahar de apa si se lasa pentru 14 zile intr-un loc intunecat. Apoi se strecoara si se fresca pielea capului de 2 ori pe saptamina.

2) Nuante roscate - parul se clateste cu fiertura de corji de rodii iar pentru a intarirea parului: se ia sucul une jum de lamii, sucul unei rodii, o lingurita de suc de morcov si miere, un pahar de acool. Se amesteca si se lasa la loc intunecat pentru 10 zile. Inaite de a spala parul se aplica la radacina parului masind usor pielea capului si se invaleste capul pentru 20-30 min.

3) Nuante inchise: 25 gr corji de ceapa si 1 lingurita de scortisoara macinata se toarna un pahar de alcool si se lasa pentru o saptamina la loc intunecat. Se fresca pielea capului de 2 ori pe saptamina inaite de a spala parul.

Etichete: , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Comprese calde cu Musetel
1) Comprese calde pentru piele uscata, care si-a pierdut elasticitatea si care este predispusa spre exfoliere, antiriduri: 1 ling de mustel se fierbe in 2 pahare apa la foc mic 5-10 min. Se strecoara si in infuzie se inmoaie un prosop mic impaturit in 4, se scurge si se aplica pe fata. Cind incepe sa se raceasca se inmoaie din nou, pina nu se raceste infuzia. Apoi se clateste cu apa rece si se aplica o crema grasa.

2) Comprese calde pentru improspatarea tenului cu infuzie de musetel (1 ling de musetel la un pahar de apa) se aplica pe rind comprese calde si comprese reci. Din timp spalam si curatim bine pielea, aplicam o creama de zi. Apoi un servetel sau un prosop se inmoaie in infuzia calda de musetel (temperatura de 38-42 grade) si se aplica pe piele pentru 1-2 min, apoi una rece, repetam procedura de citeva ori. Ultimula compresa trebuie sa fie rece si se lasa pentru 5 min.

3) Comprese calde pentru piele grasa si pori dilatati, pentru inlaturarea ridurilor: un pahar de vin se amesteca cu o lingurita de alcool salicilic si 3 ling de musetel. Se lasa pentru 5 zile si se strecoara. Se inmoaie o bucata de tifon impaturit in mai multe straturi si se aplica pe fata pentru 5 min. Se repeta o data pe zi timp de 10 zile. Restul lotiunii se foloseste pentru a curati fata in fiecare zi.

4) Comprese calde pentru piele grasa si cu cosuri: se ia o lingura de musetel la 2 pahare de apa clocotita, se lasa 10-15 min, se strecoara. In infuzia suportabil de calda se inmoaie un servetel, putin se scurge si se aplica pe fata de 6 ori cite 5 min. Cursul de 20-25 proceduri, primele 10-12 proceduri se fac zilnic, restul peste o zi. Aceste comprese au efect antiinflamator, calmant, antiseptic slab.

5) Compresa fierbinte: 2-3 ling musetel se amesteca cu 2-3 ling de apa fierbinte. Amestecul primit se torna pe o bucata de coton si se aplica se aplica pe locurile dureroase in caz de reumatizm, palituri, vinatai, furuncul, fript, dureri in articulatii, dureri de cap, exema.

6) Daca ai plins, ai ochii umflati aplica pentru 1-2 min (peste ochii inchisi) comprese inmuiate in infuzie calda de musetel. Procedura se repeta de 3-4 ori.

7) Comprese calde pe git pentru primele simptome de receala la copii: se amesteca in parti egale salvie si mustel, peste 2 linguri de amestec se toarna 0,5 l de apa clocotita, se incalzeste la aburi sau se la foc mic.



Alte articole:
Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete: , , , , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Bai de abur cu Musetel pentru Ten
Baile de abur sint recomandate pentru oricarui tip de ten: intr-un bol adinc se toarna 1-2 l de apa fiarta fierbinte, se adauga 3 ling de flori uscate de musetel, apoi acoperiti capul cu prosopul peste bol. Fata trebuie sa stea la o distanta de 20 cm fata de apa. Inchide ochii si relaxeaza-te timp de 5-10 minute. Dupa baia de aburi uscati fata cu un servetel de hirtie, clatiti cu apa rece si stergeti fata. Puteti sa incheiati tratamentul cu o lotiune tonica pentru ten gras si o crema hidratanta pentru ten uscat. Procedura se repete o data in luna pentru piele normala si uscata, pentru piele grasa de cel putin 2 ori pe luna. Durata procedurii pentru piele uscata 3 min, normala 5 min, pentru piele grasa 10 min.

Pentru piele uscata se recomanda in cada de baie sa se scufunde pentru citeva minute o punga din tifon cu musetel. Se repeta baile la o zi timp de 2 saptamini.


Musetel (Matricaria chamomilla)
Recete cu Musetel pentru Ten Uscat, Normal si Gras
Masca de Musetel pentru Ten Gras
3 Masti cu Musetel care previne imbatrinirea prematura
Lotiuni cu musetel pentru un ten sanatos
Bai de abur cu Musetel pentru Ten
Comprese calde cu Musetel
Cu ce inlocuim vopseaua de par?



Alte articole:
Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete: , , , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Lotiuni cu musetel pentru un ten sanatos
1) Lotiune pentru orice tip de ten: se pregateste seara se toarna apa fierbinte peste o ling amestec musetel si coada-şoricelului (1:3), dimineata se strecoara.

2) Lotiune pentru piele grasa: se ia cite o ling de flori de calendula si musetel se torna un pahar de apa clocotita, peste 30 min se strecoara.

3) Lotiune pentru piele cu acnee si erupţii cutanate: 2 ling musetel si coarja unei lamii, se torna un pahar de apa fiarta fierbinte, se lasa o ora, apoi se strecoara, dupa ce s-a racit adauga 2 ling alcool camfor, 2 ling de otet de 9%, 50 ml de vodca si sucul unei lamii. Se lasa o sapatamina in frigider. Apoi in fiecare zi sterge fata cu aceasta lotiune. Important sa se aplice regulat aceasta lotiune pe fata.

4) Lotiune pentru piele grasa si cu pori dilatati si perfecta pentru diminuarea ridurilor, se aplica sub forma de comprese: un pahar de vin se amesteca cu o lingurita de alcool salicilic si 3 ling de musetel. Se lasa pentru 5 zile si se strecoara. Se inmoaie tifon impaturit in mai multe straturi si se aplica pe fata pentru 5 min. Se repeta o data pe zi timp de 10 zile. Restul losionul se foloseste pentru a curati fata in fiecare zi.


Un adaos minunat la crema ta obisnuita de zi din infuzie de musetel pe baza de alcool: 10 gr de flori de musetel la 10 gr de vodca se lasa pentru o saptamina, apoi se strecoara prin citeva straturi de tifon si se adauga in creama ta.



Musetel (Matricaria chamomilla)
Recete cu Musetel pentru Ten Uscat, Normal si Gras
Masca de Musetel pentru Ten Gras
3 Masti cu Musetel care previne imbatrinirea prematura
Lotiuni cu musetel pentru un ten sanatos
Bai de abur cu Musetel pentru Ten
Comprese calde cu Musetel
Cu ce inlocuim vopseaua de par?



Alte articole:
Salata "Musetel"
Salata "Musetelul" 2
Salata "Musetelul" 3
Salata "Musetelul" 4

Etichete: , , , , , , , , , ,

Diana Chicu-Jornea   0 comments
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER