#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Secretele unui bors ucrainesc
Borsul (ciorba ucraineasca) este un tip de supa foarte deosebita si populara, in special in in Ucraina, Rusia, Polonia, Romania, Moldova. Borsul se considera o supa populara ucrainesca, insa multe popoare nu sint deacord cu aceasta afirmatie. In realitate exista mai multe versiuni. La ora actuala exista aproximativ 30 de modalitati de preparare a borsului, fiecare regiune are receta sa specifica. Cineva il prepara mai dulce, altcineva mai acru.

Borsul ucrainesc e mai dulcisor si un ingredient obligtor sint rosiile, care dau un gust deosebit. Cu toate acestea, borsul ucrainesc se deosebeste de la o regiune la alta a Ucrainei. De ex: in zona Kievului se adauga slanina, usturoi si cvas; regiunea Odessei borsul se prepara strict din carne de gisca. Versiuni sint diferite, unii ucraineni adauga chiar si crenvuste afumate. Borsul poate fi servit cald sau rece. Bulionul de carne poate fi inlocuit cu cel de ciuperci sau chiar, in unele regiuni ale ucrainei, mai dauga faina amestecata cu smintina. Asa ca "cite bordeie, atitea si obiceie".

Insa, exista totusi reguli de baza la prepararea borsului. In primul rind, borsul trebuie sa fie foarte dens, cum se spune in popor, asa "ca sa steie lingura in picoare". Ingredientul obligator pentru borsul ucrainesc este svecla rosie. Anume aceasta da borsului o nuanta specifica si un gust aparte. Inainte de a dauga svecla in bors, aceasta se fierbe cu coarja, apoi se taie pai subtire sau se da prin razatoare mascata. Sau se taie pai si se calesc in ulei si un pic de apa sub capac, se adauga un pic de otet ca sa nu-si piearda culoarea, din cind in cind se amesteca, daca este necesar se mai dauga apa. Alte ingrediente specifice borsului sint: morcovul, cartofii, varza, ceapa si rosii. In unele recete de bors se mai adauga fasole, zuchini, svecla alba sau chiar mere, prune, s.a.
La prepararea borsului se respecta urmatoarea regula: cind bulionul de carne sau de ciuperci fierbe se adauga mai intii cartofii, apoi varza, apoi svecla (daca a fost putin calita in ulei si apa cu otet, daca a fost fiara cu coarja, atunci doar cu 10 min inainte de a fi gata borsul), daca borsul nu este de post, atunci carnea se adauga la urma (apoximatic cu 10 min), la fine legumele fierte din timp (de ex: fasolea) si condimenetele. Dupa ce au fiert toate legumele, stingem aragazul si, foarte important, se lasa sub capac inca 20 min.

Iata citeva recete de bors:


Dieta cu bors

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER