#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Masca pentru Ten
Masca hidratanta
Masca Anti-Riduri
Masca Antistres pentru Ten
3 Masti cu Musetel Anti-Imbatrinire
Masca de Musetel pentru Ten Gras

Etichete: , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa de peste
Ingrediente: 300-400 gr peste proaspat, 1 l de apa, sare, 2-3 boabe de piper, 1/2 frunze de dafin, un morcov, o ceapa, 2-3 cartofi (dupa gust, eu personal am exclus cartofii din supa de peste, cartofii pot fi inlocuiti cu radacina de telina), o lingura de faina, o lingura de ulei, verdeata.

Receta: Peste il curatim de solzi, de continutul inern il spalam bine si intr-o cratita cu apa si putina sare il lasam sa fiarba 30 min la foc foarte mic. Condimentele le aduagam la sfirsit. Ceapa tocata si morcovul tras prin razatoare mascata le calim putin in ulei, apoiu aduagam faina si le mai lasam la foc inca 3 min. Cind pestele a fiert il scoatem din bulion. Bulionul il strecuram si il il puenm din nou la foc, adaugind cartofii taiati cubulete. Dupa ce au fiert cartofii adaugam legumele calite. Se lasa la foc inca 5 min. Supa de peste servim la masa cu verdeata tocata. Personal adaug un catel de usturoi pisat dupa ce am luat de la foc suap si o las pentru 10 min sub capac.


Inapoi la Supe de Post

Etichete: , , , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din ciuperci
Ingrediente: 250 gr ciuperci proaspete, 2 linguri de ulei, o ceapa mica, o lingura de faina de griu, sare, 1 l de apa, 1-2 rosii sau un castravete murat, 1/2 mar, verdeata, ceapa verde.

Receta: se frig ciupercile taiate in 4, apoi se adauga ceapa tocata si faina de griu, pina cin ceapa devine aurie. Apoi adaugam apa fierbinte, se condimenteaza dupa gust si se lasa la foc inca 15 min. Aproape la fine se aduaga rosiile taiate felii sau castravetii taiati cubulete, marul ras prin razatoare. La masa in farfurie se presoara verdeata tocata.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa rece cu legume 2
Ingrediente: 2 cartofi fierti, un castravete, o legaturica de ridiche, radacina de hrean trasa prin razatoare, mustar, verdeata tocata, ceapa verde, zahar, sare.
Ingrediente pentru cvas: o piine de secara uscata, 4-5 l apa, 4 linguri de zahar, 25 gr de drojdie.

Receta cvasului: piinea se taie felii si se usuca in cuptor pina la culoare aurie. Intr-un vas se pun feliile de piine uscata si se torna apa, peste 4-5 ore se strecoara si se aduga zaharul si drojdiile. Cvasul devine mai gustos si aromat daca adugam stafide, chimion, ghimbir. Se pune la loc cald pentru fermentare timp de 2 zile. Apoi se strecoara si se pastreaza in frigider.
Receta supei reci: in cvas se adauga castravetii si cartofii fierti taiati cubulete, ridichea taiata cerculete fine, ceapa verde tocata. Hreanul si mustarul se amesteca bine si se torna in supa. Toate ingredientele se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust si se serveste cu verdeata tocata.


Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din legume
Ingrediente: 1 l apa, 2 cepe, o radacina de patrunjel si telina, 2 morcovi, 2 linguri de ulei, o felie de nap, 150 gr varza tocata, un catel de usturoi, o frunza de dafin, 1/2 lingurita de seminte de chimion, un mar, sare, verdeata.

Receta: ceapa, radacina de patrunjel si telina se taie pai fin si se calesc in ulei, se aduga apa. Apoi adaugam morcovul si feliuta de nap taiat marunt, varza si se fierbe 15-20 min. Cind legumele au fiert pe jumatate se aduaga usturoiul si condimentele, marul tras prin razatoare se adauga la fine. Se serveste cu verdeata tocata.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din cartofi 2
Ingrediente: 1,5 l apa, 6 cartofi, o ceapa, 50 gr usturoi, 3 frunze de dafin, 6 boabe de piper, verdeata, sare.

Receta: in cratita cu apa clocotinda se aduaga ceapa tocata sicartofi taiati cubulete, cind cartofii au fiert se adauga piperul ,frunza de dafin, usturoiul, verdeata si sare.


Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Ciorba de post
Ingrediente: 2,5 l apa, 3 cartofi, o ceapa, un morcov, 150 gr orez, 3 castraveti murati, frunza de dafin, usturoi, sare, piper, verdeata.

Receta: intr-o cratita cu apa clocotinda se aduga orezul si cartofii taiati in 8. Peste 5-10 min se aduaga ceapa, morcovul, castravetii taiati cubuletesi la fine se aduaga condimentele si verdeata.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Ciorba de legume
Ingrediente: 4 castraveti murati, un cartof, un morcov, un nap, 3 linguri hrisca sau orez, 2 cepe, 3 frunze de dafin, o radacina de telina, o legaturica de patrunjel si marar, 8 boabe de piper negru, sare, 1,5 l apa.

Receta: in 1,5 apa se fierb toat legumele taiate cubulete. Aparte castraveti se curat de coarja, peste acestea se torna un pahar de apa clocotita fierbinte si se fierbe 10 - 15 min, apoi se strecoara, coarja se arunca si in bulion se aduaga miezul de castraveti taiat cubulete, se lasa sub capac 10 min, apoi se aduaga verdeata tocata. In ciorba fiarta se adauga bulionul de castraveti.


Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa de post ruseasca
Ingrediente: 100 gr - cartofi, 100 gr - varza, 20 gr - ceapa, 20 gr -morocv, 20 gr - crupa de orz, sare.

Receta: in apa se fierbe crupa de orz, in bulion se aduaga cartofi si morcovul taiati cubulete, varza taiata patratele mici, ceapa tocata. Cind totul a fiert se adauga sarea si verdeata tocata. Vara se pot aduaga si rosii taiate feliute.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa de mazare
Ingrediente: 2 l apa, un pahar de mazare, 3-4 cartofi, 2 morcovi, o ceapa, 2 catei de usturoi, 3 frunze de dafin, sare, verdeata.

Receta: mazarea se pune la fiert, cind incepe sa fiarba se aduaga cartofii taiati cubulete, morcovul tras prin razatoare, ceapa tocata. La fine se aduaga frunza de dafin, sarea si verdeata. Usturoiul se aduaga dupa ce supa a fost luata de la foc si se lasa sub capac 5 min.

Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din hrisca
Ingrediente: 3 l apa, 4 cartofi, un morcov, o ceapa, un pahar de hrisca, verdeata, sare.

Receta: in apa clocotinda se aduaga cartofi taiati cubusoare, peste 10 min hrisca spalata bine, morcovul, ceapa si verdeata tocata, sarea. Se amesteca toul bine si se fierbe inca 20 min.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa de legume cu dovlecei
Ingrediente: cantitatea de dovlecei dupa gust, 400 gr varza, 150 gr cartofi, 200 gr morocov, o ceapa, 150 gr fasole pastai, o lingura de mazare conservata, coriandru, frunze de dafin.

Receta: in apa clocotita se adauga cartofii si morcovul taiati cuburi, varza taiata subtire, ceapa si verdeata tocata, fasolea si mazarea, frunza de dafin si sare. Se amesteca totul bine si se lasa la foc mediu pina cind cartofii sint fierti.

Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din fructe uscate
Ingrediente: 100 gr fructe uscate, 2 mere, 1 l apa, 2-3 linguri de zahar sau miere, o lingura amidon.

Receta: fructele se spala bine in citeva ape, se fierb pina cind fructele se umfla, se aduga zahar si cuisoare. Daca e nevoie mai aduagam apa clocotita fierbinte. Amidonul se dizolva in apa rece si treptat se torna in supa amesticind cu o lingura de lemn, se lasa la foc pina la fierbere. La fine se adauga suc de lamiie si 3-4 linguri de mere trase prin razatoare. Se amesteca totul bine si se lasa sub capac 10 min.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din cartofi
Ingrediente: 2,5 l apa, 4 cartofi, un morocov, o ceapa, 2 rosii murate, 2 frunze de dafin, 2 linguri de mazare proaspata sau conservata, 2 catei de usturoi, radacini uscate de patrunjel sau telina, verdeata, sare.

Receta: in apa clocotita se aduaga cartofii taiati cubulete, peste 10 min se aduga morcovul taiat semicerculete, ceapa taiata inele, rosiile taiete felii, mazarea, radacinele trase prin razatoare, verdeata, frunza de dafin, sarea. Se amesteca totul si se lasa la foc 25 min. In supa fiarta la fine se aduga usturoiul tocat.


Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din fulgi de ovaz
Ingrediente: 2,5 l apa, 2 cartofi, un morcov, o ceapa, 1/2 pahar fulgi de ovaz, verdeata, sare.

Receta: cartofii se taie cubulete si se fierb in apa, apoi cind cartofii sint aproape gata se aduaga ceapa, mocovul si verdeata taiata marunt. Se adauga fulgii de ovaz, totul se amesteca bine si se lasa la foc inca 5-10 min.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din fasole
Ingrediente: 2,5 l apa, un pahar fasole, 3 cartofi, 20 gr macaroane, un pahar suc de rosii, o ceapa, un morcov, verdeata, sare.

Receta: fasolea se lasa in apa rece pe seara, dimineata se fierb 20 min, apoi se adauga cartofii si morcovul taiati cubulete, ceapa tocata. Cind legumele au fiert se adauga macaroanele, se fierbe inca 5-8 min, se adauga sucul de rosii, verdeata si la fine usturoiul tocat.


Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din linte
Ingrediente: un pahar de linte, 3-4 cartofi, 2 morcovi, o ceapa, 2 catei de usturoi, sare, piper, frunza de dafin, verdeata uscata, un pahar de moare din varza sau castraveti, radacina de patrunjel sau telina, 2, 5 l apa.

Receta: intr-o cratita cu apa se aduga lintea, se aduce la fierbere si se aduaga cartofii si morcovul taiat cubulete, ceapa tocata. In momentul cind cartofii aproape au fiert se aduga moarea de castraveti, frunza de dafin, piper negru, verdeata tocata si radacinile trase prin razatoare. Se fierbe inca 15-20 min. La fine se aduaga usturoiul taiat marunt.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din mere 2
Ingrediente: 2 mere, 3 linguri de macies, o lingura de zahar, 1 gr de scortisoara, 50 gr pesmeti, 500 gr apa.

Receta: se toarna apa clocotita pestemacies si se fierbe sub capac 5 min, apoi se lasa pentru 3-4 ore. Apoi se strecoara, se adauga scortisoara si zaharul, se aduce la fierbere si se aduaga merele taiate marunt. Duap ce s-a racit se serveste cu pesmeti.

Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa piureu din rosii
Ingrediente: 1-2 napi, o ceapa, un morocov, un praj, 10 rosii, 2 linguri de ulei, 2 linguri de faina de griu, 1/2 pahar apa, sare, verdeata.

Receta: napii, ceapa si morcovul se curata si se fierb in apa cu sare 40 min. Apoi se scurge bulionul intr-un vas aparte iar legumele se trag prin razatoare marunta. Rosiile taiate feliute se prajesc putin in ulei, apoi se lasa la foc mic sub capac 20 min. Dupa care se trag prin razatoare marunta, se unesc cu piureul de legume. In cratita cu bulion se adauga piureul de legume si faina de griu putin prajita, totul se fierbe 10 min si se aduga verdeata tocata. Supa se serveste cu pesmeti.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din dovleac cu mazare
Ingrediente: 300 gr dovleac, 2 cartofi, 1/2 pahar de mazare uscata sau 1 pahar de mazare proaspata (conservata), o ceapa, o leagaturica mica de patrunjel sau telina, un morcov, 1 l apa, sare, ulei, verdeata duap gust.

Receta: mazarea uscata se lasa pe noapte in apa rece, dimineata se fierbe in cratita, cind aproape mazarea a fiert se adauga cartofii taiati cubusoare si lasa la foc inca 15 min. Aparte se frige in ulei dovleacul taiat cubusoare si patrunjelul sau telina tocata si se adauga in supa, se condimenteaza si se fierbe inca 5-10 min. Supa se serveste imediat.

Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din piine cu fasole si legume
Ingrediente: un pahar de fasole, 3 cartofi, 2 morcovi, 2 cepe, o radacina de telina, 1/2 conopida mijlocie, 200 gr piine uscata, 50 gr ulei, 2 l apa, sare, condimente dupa gust.

Receta: fasolele se lasa pe noapte in apa rece. Dimineata se pun la foc mic, cind incepe sa fiarba se aduaga 25 gr de ulei si se lasa la foc inca 30 min. Cartofii se curata si se taie pai, radacina de telina se trage prin razatoare, peste conopida se toarna apa clocotita, se lasa 5 min si apoi se taie in bucati mici. Toate legumele pregatite se adauga supa cu fasole. In tigaie se frige in ulei ceapa taiata marunt si piinea uscata trasa prin razatoare. Duap ce fasolea a fiert se adauga ceapa parjita cu piine si se la sa fiarba inca 10-15 min, se condimenteaza dupa gust. La fine se aduaga usturoiul si verdeata tocata, se lasa sub capac 5 min. Se serveste cu pesmeti.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa rece cu legume
Ingrediente: 150 gr morocv, 200 gr conopida, 4 linguri de mazare proaspata sau conservata, 200 gr castraveti, un litru de apa, verdeata, sare, zahar, suc de lamiie.

Receta: morcovul se taie cubulete, conopida se divide in parti mai mici si se pune in apa rece cu sare 15 min. Intr-un vas cu apa se fierbe la foc mic morcovul, conopida si mazarea. Se ia de la foc dupa ce a fiert morcovul, se lasa sa se raceasca si se aduaga castravetele tait cubulete. Ceapa si verdeata se taie marunt, se adauga sare si se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga in supa impreuna cu sucul de lamiie si zaharul. Se amesteca totul bine.

Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa piure rece
Ingrediente: 2 cepe, 3 rosii, 2 castraveti, 1/2 ardei dulce, 150 gr salata, 2-3 linguri ulei, sare, piper, suc de lamiie.

Receta: toate ingredientele se toaca bine, se pun intr-un vas si amestecind treptat se adauga apa fiarta rece, sare, suc de lamiie si ulei. Apoi se strecoara si se lasa in frigider. Se serveste cu pesmeti.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa de post cu varza 2
Ingrediente: 500 gr varza, 3 cepe, 2 cartofi, un morocov, o radacina de patrunjel, o radacina de telina, o legaturica de marar si patrunjel, 3 rosii, 3 boabe de piper negru, 3 frunze de dafin, usturoi.

Receta: cartofii curatiti se taie in jumate, ceapa in patru, frunzele de varza se taie bucati mari. In cratita cu apa se fierb si se aduaga patrujelul, frunza de dafin si boabele de piper. Radacina de patrunjel si telina se trag prin razatoare marunta si se adauga in supa. Cind cartofii au fiert se adauga morcovul tras prin razatoare si rosiile taiate in cubulete, se lasa la foc inca 1-3 min. Apoi se aduaga usturoiul si verdeata tocat si se ia de la foc, se lasa sub capac 15 min.

Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa "Valaam"
Ingrediente: la 1 kg de varza - 2 cepe, o frunza de dafin, o legaturica de patrunjel, 8-10 boabe piper negru, 400-500 gr ciuperci, o lingura faina de griu, verdeata dupa gust.

Receta: varza si ceapa taiata se fierbe in putina apa, se adauga frunza de dafin si boabele de piper. Ciupercile intr-un vas aparte se fierb, bulionul se scurge intr-un vas aparte iar ciupercile se prajesc. Cind varza aproape este fierta, se presoara faina de griu (preventiv prajita pina la culoarea aurie). In cratita cu bulionul cald de ciuperci se adauga toate ingredientele si se presoara verdeata si se lasa la foc mic si se stinge inainte de fierbere, pentru a pastra aroma si gustul ciupecilor.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa verde fara ulei
Ingrediente: 4 cartofi, un morcov, o legaturica de macris si ceapa verde, 200 gr urzica proaspata, marar, patrunjel.

Receta: cartofii curatiti sa taie cubusoare si impreuna cu ceapa tocata se pune la fiert. Dupa ce cartofii au fiert se adauga morcovul tras prin razatoare si urzica tocata. Se fierbe citeva minute si la sfirsit se adauga verdeata si macrisul tocat, se stinge focul si se lasa sub capac 15 min.

Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa de post cu varza
Ingrediente: 600 gr varza murata, 6 hribi uscati, o linga crupa de hrisca, 2 cepe, un cartof, un morocov, un nap, verdeata, 3 frunze de dafin, 4 catei de usturoi, 8 boabe de piper, 2 linguri de ulei.

Receta: intr-o oala de lut peste varza murata si se torna 0,5 l de apa clocotita, se pune la cuptor 30 min. Apoi zeama se scurge intr-un alt vas, iar varza se amesteca cu ceapa taiata marunt, uleiul si sare, se aesteca totul bine. Turnam zeama din nou peste vraza si o fierbem la foc mic la aragaz. Pregatim un litru de bulion din hribi, morcov, cartof, nap (otul taiat cubulete) si il turnam peste varza, adaugam crupa de hrisca si lasam la foc pina cind varza va fi fiarta. La sfirsit se presoara verdeata si usturoiul tocat.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Supa din mere
Ingrediente: 4-5 mere, 3 linguri zahar sau miere, 1 litru apa, 1 lingura de scortisoara si cuisoare macinate.

Receta: merele se curata de coarja si miez, se taie feliute. Coarja si miezul de mar se fierb 10 min intr-un pahar de apa. Apoi se strecoara, se adauga zaharul, restul apei si feliile de mar. Totul se fierbe inca 5-7 min. O lingura de praf de scrotisoara si cuisoare se amesteca intr-un pic de apa rece si se toarna in supa de mere, se aduce pina fierbere.

Inapoi la Supe de Post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din sfecla rosie si castraveti
Ingrediente: o sfecla rosie, un castravete murat, ceapa verde, ulei.

Receta: sfecla fiarta se curata si castravetele se trag prin razatoare, se uneste cu ceapa tocata si uleiul, se amesteca totul bine.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din sfecla rosie in sos dulce
Ingrediente: 500 gr sfecla rosie, o lingura seminte de chimion, un pahar de apa, 1-2 linguri de zahar, o lingura otet sau suc de lamiie.

Receta: sfecla se fierbe, se curata de coarja si se taie felii. Intr-un vas se fierbe apa cu zaharul, semintele de chimion, sucul de lamiie. Se raceste si se torna peste sfecla. Se lasa pentru 1-2 zile in frigider.

Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Desert"
Ingrediente: 200 gr dovleac, 200 gr pepene galben, 2 mere, 4 linguri de miere, o lamiie.

Receta: dovleacul se curata, se trage prin razatoare mare si se amesteca cu mierea. Pepenele galben si merele se curata de seminte si taie feliute fine. Lamiia se taie feliute fine. Dovleacul, merele, pepenele galben si o parte din feliutele de lamiie se unesc si se amesteca bine. Se aseaza in farfurie si se ornameteaza cu feliute de lamiie.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata cu hrean, morcov si mere
Ingrediente: 120 gr de radacina de hrean, 3 morcovi, 4 mere, o lamiie, zahar dupa gust.

Receta: radacina de hrean si morcovul se trag prin razatoare foarte marunt, merele se curata de seminte si se taie cubusoare. Se scurge sucul de lamiie, se amesteca cu coarja de lamiie trasa prin razatoare si cu zaharul. Toate ingredientele se unesc si se amesteca bine.

Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata cu scrumbie
Aceasta salata este pentru zilele de post cind se permite pestele.

Ingrediente: 8 cartofi, 2 scrumbii, 3 cepe, 3 linguri ulei, 4 linguri otet, o lingurita mustar, 1/2 lingurita sare.

Receta: cartofii fierti si curatiti de coarja se taie cerculete, ceapa se taie inele, scrumbia curatita se taie feliute. Se aseaza intr-un vas pentru salata si se condimenteaza cu sosul din ulei, mustar,otet. Sare dupa gust.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din orez
Ingrediente: 100 gr orez, 2 ardei dulci, un castravete murat, o ceapa, o rosie, sare, suc de lamiie.

Receta: orezul se fierbe in apa putin sarata (1:3), apoi se lasa sa se raceasca. Legumele se taie marunt si se amesteca cu orezul racit, se condimenteaza dupa gust.

Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din cartofi
Ingrediente: 4 cartofi fierti, 2 castraveti murati, ceapa verde, sare, ulei.

Receta: cartofii si castravetii se taie cubulete, se dauga ceapa tocata, sare si ulei, se amesteca totul bine.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata cu conopida
Ingrediente: 800 gr de conopida, 50 gr otet, 60 gr ulei.

Receta: conopida se curata si se spala. Intr-un vas cu apa conopida la foc mic se lasa pina la fierbere. Apoi se scurge apa, conopida se clateste, se toarna apa, se adauga putina sare si se fierbere. Dupa ce conopida a fiert, se lasa sa se raceasca, se divide in parti mici si se condimenteaza.

Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata cu dovleac si miere
Ingrediente: 300 gr de dovleac, un nap, 2 mere, 2-3 linguri de miere.

Receta: dovleacul se curata si se taie cubusoare, se amesteca cu mierea si sa lasa pentru 35-40 min. Marele se curata de seminte, apoi se taie cubusoare. Napul se taie cubusoare, apoi se uneste totul si se amesteca bine.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata cu dovleac si mere
Ingrediente: 200 gr dovleac, 200 gr (2-3 buc) mere, suc de lamiie, hrean, zahar dupa gust, morcov.

Receta: dovleacul si merele se curata de coarja si se trag prin razatoare, se amesteca, se adauga sucul de lamiie, putin hrean tras prin razatoare, zahar, se ornamenteaza cu morcov tras prin razatoare.

Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata di sfecla rosie
Ingrediente: 2 sfecle rosii medii, 2 castraveti murati, o ceapa, 2 linguri de ulei, sare, o lingura suc de maiie, seminte de chimion.

Receta: Sfecla se coace, apoi se curata si trage prin razatoare. Castravetii se taie cubulete, ceapa se taie cerculete. Sfecla, castravetii se unesc, se adauga sare, ulei, suc de lamiie si semintele de chimion, totul se amesteca bine si se presoara cerculetele de ceapa.

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din ceapa
Ingrediente: 2 cepe mari, un castravete murat, 3 linguri de ulei, o lingura de suc de lamiie, 1/2 lingurita mustar, 1 lingurita sare.

Receta: ceapa se taie in patru si se toarna apa clocotita, se lasa citeva minute, apoi se scurge si se taie marunt. Castravetele se taie cubulete. Se uneste ceapa si castravetele, se adauga sarea, sucul de lamiie. Uleiul si mustarul se bat bine si se toarna in salata.

Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din varza murata si castraveti murati
Ingrediente: 600 gr varza murata, 150 gr castraveti murati, 150 gr ceapa, ulei, sare, piper.

Receta: varza se taie marunt, castravetii se taie cubusoarea, se adauga ceapa tocata, uleiul, sare, piper si amesteca totul bine.

Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din fasole
Ingrediente: 300 gr fasole fiarta (seara se lasa la inmuiat, dimineata se fierb), 3 linguri de ulei, otet, 2-3 catei de usturoi, sare, o ceapa mica, o feliuta de ardei dulce, piper, o lingura pasta de tomate.

Receta: in fasolele calde se aduaga uleiul, otetul, usturoiul tocat cu sare, ceapa si ardeiul tras prin razatoare, un pic de piper si dupa gust pasta de tomate, se amesteca totul bine. Se presoara verdeata tocata.


Inapoi la Salate de post


Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata din vinata
Ingrediente: 500 gr vinata, 150 gr ardei dulce, 3 rosii, o ceapa, 3 linguri deulei, sare, verdeata.

Receta: vinata se coace, dupa ce s-a racit se curata de coarja si taie cubulete. Ardeiul se curata de seminte si se taie feliute, rosiile se taie feliute, ceapa se taie cerculete, se adauga sarea, uleiul si se amesteca torul bine, se presoara verdeata tocata.


Inapoi la Salate de post

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  

Salata "Vara"
Ingrediente: 2 rosii, un mar, o ceapa mica, o feliuta de ardei dulce, 3 linguri ulei, sare, zahar, o lingura suc de lamiie.

Receta: in strecuratoare se toarna apa clocotita peste rosii si imediat apa rece. Se curata rosiile de coarja si se taie feliute. Marul se curata de coarja si de seminte, se taie feliute. Ceapa si ardeiul se taie pai subtire. Se adauga uleiul, sucul de lamiie, sarea, zaharul si se amesteca totul bine.

Inapoi la Salate de post

Recete de Post
Postul Mare sau Postul Pastelui
Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului

Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER