#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Acidul folic (Vitamina B9) si sistemul vascular
Impreună cu vitamina B12, acidul folic, este implicat in proces hematopoietic. Acid folic, este implicat în sinteza hemoglobinei, deci este indispensabil în productia celulelor rosii. Astfel, acidul folic previne dezvoltarea anemiei hipor-croma (caracterizata prin o valoare crescuta a concentratiei corpusculare medii de hemoglobina) megaloblastica (nivelul scazut de vitamina B12 in singe).

Exista date cu privire la rolul acidului folic în prevenirea aterosclerozei.

Ateroscleroza este o boala care apare cu virsta, dar incepe sa se dezvolte in unele cazuri chiar din copilarie. Consta in infiltrarea in peretii arterelor a colesterolului si grasimilor prezente in cantitati excesive in sange, din cauza alimentatiei gresite. Cu timpul in aceste depozite se depune si calciu, se formeaza un tesut fibros si se constituie asa-numitele placi ateromatoase, care transforma areterele elastice si extensibile in rigide. Acesta poate duce la cardiopatie ischemica, infarct miocardic acut, accident vascular cerebral, arteriopatie obliteranta periferica.
Acidul folic scade nivelul lipidelor, inclusiv a colesterolului in singe.


Etichete:

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER