#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Acidul folic (Vitamina B9) si sarcina
Acidul folic (vitamina B9) este implicat în unele procese de sinteza a proteinelor, joaca un rol important in metabolismul unor aminoacizi si la biosinteza de purină şi pirimidină, componentele acizilor nucleici, care conţin informaţii ereditare. Acidul folic (impreuna cu vitamina B12 - cyanocobalamin) este parte componenta a cromozomilor si joaca un rol important in procesul de reproducere a celulelor: de creşterea, de regenerarea şi înlocuirea a 70 bilioane de celule din corpul nostru, inclusiv, a celulelor rosii (hematii) si albe (leucocite) din singe.

La inceputul anilor '90 al secolului trecut, savantii au ajuns la concluzia ca acid folic contribuie enorm la formarea organelor şi a sistemelor vitale ale viitorului copilul. În plus, scade riscul complicatiilor (avortul spontan, naşterea prematura a copilului, hemoragie post-partum) la femeile gravide care administreaza vitamina B9 (acidul folic). Si aceast factor determina importanta vitaminei B9 în timpul sarcinii.


Etichete: ,

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER