#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Acidul folic (Vitamina B9) si metabolismul
Acidul folic (vitamina B9) joaca un rol important in procesele metabolice. Acesta este implicat (in mod indirect) in reactiile de redox, insa nu este un oxidant.

Formele tetrahidro ale vitaminei B9 sint implicate in procesele de transfer a radicalilor de carbon. Acidul folic, de asemenea, este indispensabil la biosinteza bazelor purinice şi pirimidinice ale acizilor nucleici (parte componemta a genelor, cromozomilor si ADN-ului), a aminoacizilor (in special, metionina: mentine pielea sanatoasa, scade cantitatea grasimilor, apara rinichii, scade cantitatea colesterolului sanguin, este chelatul natural al ionilor metalelor grele, s.a.), precum şi sporeste utilizarea de catre organism a acidului glutamatic (furnizeaza energie pentru creer) şi a tirozinei (are efect pozitiv si asupra sistemului nervos central).

Acidul folic influentiaza asupra sistemului sangvin si anume la reproducerea noilor celule rosii si albe. Vitamina B9 ajuta foarte mult in cazul anemiilor.

De asemenea, are un efect pozitiv asupra functiei hepatice şi intestinale, creste conţinutul colinei în ficat şi previne infiltrarea grasimelor. Acidul folic sustine sistemul imunitar, si anume contribuie la formarea si functionarea corespunzatoare a celulelor albe.


Etichete:

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER