Una din problemele principale, la majoritatea persoanelor, este nivelul scazul al aciditatii sucului gastric. In aceste conditii, sintem lipsiti de o arma impotriva microbilor. Stomacul indepliniste functia nu numai de prelucrare a alimentelor, dar si de bariera impotriva microbilor. Odata cu scaderea nivelului de aciditate, scade nivelul de prelucrare si digestie a proteinelor. Pe de o parte, aceasta duce la un deficit acut de proteine in organism iar pe de alta parte, se acumuleaza toxinelein organism, datorita alimentelor neprelucrate.
Solutia acestei probleme este administrarea acidului folic, un pic mai mult decit de obicei. Acid folic poate fi:
- natural, adica il gasim in unele fructe, legume si carne (boboasele, salata verde, morcovul, cerealele (orzul), hirsca, ovazul, drojdie, nucile, bananele, portocale, ciuperci, pepene galben, dovleacul, curmalele, carne, galbenus, lapte, cascaval, peste); - sintetic, pe care il procuram din farmacie.
Astfel, se normalizeaza pofta de mincare, este stimulata producerea de acid clorhidric în stomac, adica se mareste nivelul aciditatii sucului gastric. Acid folic mareste nivelul colinei şi, prin urmare, influenteaza pozitiv functia intestinului şi ficatului.
Etichete: Acid folic |