Ingrediente: 300-400 gr peste proaspat, 1 l de apa, sare, 2-3 boabe de piper, 1/2 frunze de dafin, un morcov, o ceapa, 2-3 cartofi (dupa gust, eu personal am exclus cartofii din supa de peste, cartofii pot fi inlocuiti cu radacina de telina), o lingura de faina, o lingura de ulei, verdeata.
Receta: Peste il curatim de solzi, de continutul inern il spalam bine si intr-o cratita cu apa si putina sare il lasam sa fiarba 30 min la foc foarte mic. Condimentele le aduagam la sfirsit. Ceapa tocata si morcovul tras prin razatoare mascata le calim putin in ulei, apoiu aduagam faina si le mai lasam la foc inca 3 min. Cind pestele a fiert il scoatem din bulion. Bulionul il strecuram si il il puenm din nou la foc, adaugind cartofii taiati cubulete. Dupa ce au fiert cartofii adaugam legumele calite. Se lasa la foc inca 5 min. Supa de peste servim la masa cu verdeata tocata. Personal adaug un catel de usturoi pisat dupa ce am luat de la foc suap si o las pentru 10 min sub capac.
Etichete: Despre post, Peste, Recete de post, Supe, Supe de post |