Ingrediente: 2 cartofi fierti, un castravete, o legaturica de ridiche, radacina de hrean trasa prin razatoare, mustar, verdeata tocata, ceapa verde, zahar, sare. Ingrediente pentru cvas: o piine de secara uscata, 4-5 l apa, 4 linguri de zahar, 25 gr de drojdie.
Receta cvasului: piinea se taie felii si se usuca in cuptor pina la culoare aurie. Intr-un vas se pun feliile de piine uscata si se torna apa, peste 4-5 ore se strecoara si se aduga zaharul si drojdiile. Cvasul devine mai gustos si aromat daca adugam stafide, chimion, ghimbir. Se pune la loc cald pentru fermentare timp de 2 zile. Apoi se strecoara si se pastreaza in frigider. Receta supei reci: in cvas se adauga castravetii si cartofii fierti taiati cubulete, ridichea taiata cerculete fine, ceapa verde tocata. Hreanul si mustarul se amesteca bine si se torna in supa. Toate ingredientele se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust si se serveste cu verdeata tocata.
Etichete: Despre post, Recete de post, Supe de post |