#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Postul Mare sau Postul Pastelui
Postul mare dureaza 7 saptamini pina la Paste, incepe imediat dupa Duminica Mare. Este cel mai strict post si cel mai important pentru sufeltul si corpul nostru. Este interzis fumatul si consumul de alcool. De luni pina vineri, daca sa urmam strict dupa canoane, sint interzise chiar si legumele fierte, numai crude. In zilile noastre postul se tine la dorinta cu legume fierte, ulei, chiar si peste, insa numai de sarbatorile cele mai mari (Buna vestire si de Florii). Uleiul se consuma numai in zilele de odihna si de sarbatori, in afara de Saptamina Patimilor. Pestele numai de sarbaori. Este interzis consumul de carne, oua, lactate, maioneza, piine crescuta (cu drojdie),dulciurile.

Prima saptamina si ultima sint cele mai stricte. Luni, prima zi a saptaminii albe din Postul Pastelui se retine de la mincare, iar vineri se permite numai griu fiert cu o lingurita de zahar sau miere.
In celelalte zile ale Postului Mare: luni, miercuri si vineri - mincare uscata (apa, sucuri, legume si fructe crude); marti si joi - mincare calda fara ulei; simbata si duminica - mincare calda cu ulei.


Postul Mare incepe primavara si respectiv nu prea mai sint legume si fructe, doar daca au mai ramas cele marinate si murate. Sigur, in aceasta perioada mai gasim la piata morcov, ceapa, varza, sfecla rosie, boboase uscate si conservate, mere, fructe uscate si nuci. La prima vedere, pare sa fie un set sarac de alimente, in realitate se pot pregati foarte multe bucate gustoase.


Una din regulele de baza spune ca trebuie sa te pregatesti din timp de Postul Pastelui, in acest mod nu va fi atit de greu. O alta regula spune ca este foarte important sa se mentina un regim stric, adica sa nu uitam sa mincam la anumite ore si foarte importanta este mincarea clada, sa nu neglijam felul I si felul II. In ultimul timp lumea a inceput sa-si aminteasca de recetele "bunicii", legume, fructe si verdeata conservate, inghetate sau uscate din toamna.

Insa, retinerea de la mincare, nu este scopul principal al Postului. Curatenia corpului este foarte importanta, dar nu atit de importanta ca si cea sufleteasca. "Nu este pacat ce intra in gura, dar ce iese din gura" - imi spunea bunica mea.

Biserica interzice postul pentru persoanele bolnave, copiii sau cei care nu au un regim alimentar regulat in timpul anului. Dar cel mai bine este sa se mearga la biserica sa se ceara permisul de la parinte, pentru ca este un pacat mare daca constient omul dauneaza propriei sanatati.


Etichete: ,

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER