#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Todul Despre: Acidul folic
Acidul folic face parte din grupul vitaminelor B hidrosolubile. Retineti: acidul folic se distruge usor la lumina si la prepararea termica a produselor crude (pina la 90%). Prin fierberea in apa a legumelor si a carnii se pierde 70%-90%, la prajirea carnii se pierde 95%, la fierbiere oul pierde 50%. Rezervele de acid folic din organism scad considerabil in cazul consumului exagerat de alcool.


In "natura" acidul folic il gasim in:
- boboase, salata verde, morcovul, cereale (orzul), hirsca, ovazul, drojdie, nuci, banane, portocale, ciuperci, pepene galben, dovleac, curmale.
- carne de vita, de oaie, de porc, de gaina, galbenusul, lapte, cascaval, somon si ton.
- este sintetizat de micro-organismele din colon.


Pericolul consumului exagerat a acidului folic sintetic: In ultimul timp, acidul folic procurat in farmacii devine tot mai popular. Insa, medicii ne previn, ca administrarea acidului folic in cantitati mari si perioade lungi de timp, duce la reducerea nivelului de concentratiei in singe a vitaminei B12. Supradoza de acid folic la copii poate provaca dispepsie (discomfort intestinal, dureri in abdomen, indigestie), creşterea excitabilitate a sistemului nervos central, hipertrofie (dezvoltare exagerata a unui organ) şi hiperplazie (crestere excesiva a unui tesut, datorita inmultirii rapide a celulelor) ale celulelor epiteliale renale.


Doze recomandate: In scop curativ, se administreaza 5 mg/zi pentru adult iar pentru copii doza este mai mica, in dependenta de virsta, si nu mai mult de 20-30 de zile. Inainte de administrarea acidului folic ar fi mai bine sa consultati medicul de familie.


Interactiunea acidului folic sintetic:
Se recomnda administrarea acidului folic împreună cu vitaminele B12 şi C.


Etichete:

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER