#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Despre Cafea: Pro si Contra

Majoaritatea persoanelor nu isi imagineaza viata fara macar o ceasca de cafea. Aceasta aroma si forta pe care ti-o daruieste este o ispita puternica. Dar foarte multe persoane exagereaza, consumind zilnic o cantitate enorma de cafea.

Personal, practic, am exclus cafeaua. Ei bine, uneori imi permit, o data in luna. Aceasta a fost optiunea mea si in nici intr-un caz nu am de gind se propagandez o campanie impotriva cafelutei. Cafeaua in doze optimale imbunatateste reactia, activitatea cerebrala si fizica, reduce oboseala si somnolenta. Cel mai greu este determinarea cantitati optimale de cafea. Cofeina actioniaza in mod individual la fiecare persoana si in functie de tipul sistemului nervos. In unele cazuri chiar si o cantitate mica consumata o perioada relativ scurta duce la epuizarea sistemului nervos si a organismului in general. De aceea este strict interzis consumul cafelei pentru copii.

Toata lumea stie ca cafeua mareste tensiunea arteriala, de aceia este strict interzisa persoanelor cu hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica si alte boli ale sistemului cardiovascular. De asemena si pentru persoanele care sint predispuse la aceste boli. De asemenea exista o teorie cum ca cafeaua fiarta este mai periculoasa decit cea preparata cu aparatele automate de cafea.

Daca suferiti de bolile de renichi sau alte oragene ale sistemului urinar este mai bine sa renuntati la consumul cafelei. Mai bine inlocuiti cafeaua cu alte bauturi sau cel putin consumati mai multa apa, pentru fiecare ceasca de cafea un pahar de apa. Dar daca viata va este draga, atunci renuntati la cafea, este spre binele dmn-tra.

Datele statistice vorbesc de la sine. Riscul pierderei sarcinei creste cu 33% la viitoarele mamici care consuma in timpul sarcinei mai mult de 4 cesti de cafea pe zi. Dar daca consumul se reduce pina 3 cesti de cafea riscul scade pina 3%. Cafeau dauneaza in special incepind cu a 20-a saptamina.

De asemena cafeaua impiedica absorbtia de calciu, de potasiu, sodiu şi alte microelemente. Aceasta afecteaza mai mult femeile decit barbatii. Se recomanda dupa fiecare ceasca de cafea sa consumati 15 gr de migdale.

Multe persoane considera ca cofeina este partea daunatoare in cafea si inlocuisc cafeaua normala cu cea decafienata (apropo - cafeina=cofeina, sint sinonime). Cafeina din cafea este eliminata prin procese chimice. Atunci ce este mai periculos pentru organismul nostru? Credca raspunsul il cunoasteti.

Sa nu uitam ca cafeaua creaza dependenta. Din momentul ce am marit doza adamisibila, care pentru fiecare persoana este diferita, creeam dependenta de cofeina. In cazul in care refuzam sa consumam cantitatea obisnuita de cafea organismul reactioneaza puternic: oboseala puternica, somnolenta, chair si depresie. O alta nuanta este ca efectul cofeinei in timp scade si pentru a obtine acelasi efect euforic e nesar sa se mareasca cantitatea consumata de cafea. Iar efectele consumul excesiv de cafea numai ce le-ati citit mai sus si acestea nu sint toate.



Etichete: ,

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER