Ingrediente: 600 gr varza murata, 6 hribi uscati, o linga crupa de hrisca, 2 cepe, un cartof, un morocov, un nap, verdeata, 3 frunze de dafin, 4 catei de usturoi, 8 boabe de piper, 2 linguri de ulei.
Receta: intr-o oala de lut peste varza murata si se torna 0,5 l de apa clocotita, se pune la cuptor 30 min. Apoi zeama se scurge intr-un alt vas, iar varza se amesteca cu ceapa taiata marunt, uleiul si sare, se aesteca totul bine. Turnam zeama din nou peste vraza si o fierbem la foc mic la aragaz. Pregatim un litru de bulion din hribi, morcov, cartof, nap (otul taiat cubulete) si il turnam peste varza, adaugam crupa de hrisca si lasam la foc pina cind varza va fi fiarta. La sfirsit se presoara verdeata si usturoiul tocat.
Etichete: Despre post, Recete de post, Supe de post |