Ingrediente: un pahar de fasole, 3 cartofi, 2 morcovi, 2 cepe, o radacina de telina, 1/2 conopida mijlocie, 200 gr piine uscata, 50 gr ulei, 2 l apa, sare, condimente dupa gust.
Receta: fasolele se lasa pe noapte in apa rece. Dimineata se pun la foc mic, cind incepe sa fiarba se aduaga 25 gr de ulei si se lasa la foc inca 30 min. Cartofii se curata si se taie pai, radacina de telina se trage prin razatoare, peste conopida se toarna apa clocotita, se lasa 5 min si apoi se taie in bucati mici. Toate legumele pregatite se adauga supa cu fasole. In tigaie se frige in ulei ceapa taiata marunt si piinea uscata trasa prin razatoare. Duap ce fasolea a fiert se adauga ceapa parjita cu piine si se la sa fiarba inca 10-15 min, se condimenteaza dupa gust. La fine se aduaga usturoiul si verdeata tocata, se lasa sub capac 5 min. Se serveste cu pesmeti.
Etichete: Despre post, Recete de post, Supe de post |