#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Dieta dr. Atkins

Dieta doctorului Atkins se bazeaza pe o alimetatie sanatoasa si balansata si adaosurilor alimentare. Dieta Atkins presupune reducera consumului de glucide (dulciurile, fainoasele, produse cerealiere, legumele care contin amidon). Din momentul ce a fost publicata cartea "Revoluţia regimului alimentar" al lui dr. Atkins in anii '70 peste 20 mil. de oameni din toata lumea au slabit cu succes cu aceasta dieta.

Dieta este divizata in trei faze.

1. Faza de stimulare, dureaza 2-3 saptamini. Consumul de glucide se reduce pina la 14-20 gr pe zi. Organizmul se adapteaza la noul regim, se normalizeaza metabolizmul, masa corpului scade de la 2 la 6 kg (de la caz la caz). In organism, datorita lipsei de glucide, se formeaza ketonele (cetonele), datorita faptului ca organismul obtine energie nu din mincare dar din propriul tesutul adipos. Datorita consumului de grasimi si proteine, datorita ketonelor si lipsa senzatiei de foame cura de slabire este foarte usor de mentinut (cu exceptia senzatilor de slabiciune si ametelilor, din cauza schimbarilor in organisma, in primele zile).

2. In aceasta faza este stimulata formarea continue a ketonelor. Se recomnda cresterea cantitatii consumului de glucide, astfel incit sa nu intrerupem procesul de formare a ketonelor. E obligator cresterea consumul de glucide. Cu cit? Depinde de organism. Sint cazuri cind la un consum de 100 gr. de glucide organizmul continua sa slabeasca, sint cazuri cind la depasirea a 30 gr. glucide se intrerupe procesul de formare a ketonelor. Ketonele se elimina din organism prin urina, pentru a determina cantitatea lor se recomanda procurarea testurilor rapide de urina, numite Urine Test Strips. Aceasta faza poate fi mentinuta pina se atinge greutatea dorita.

3. Faza de mentinere a greutatii. Trebuie impus un regim alimentar care sa nu permita intoarcerea kg pierdute!!! Se recomanda cresterea consumului de glucide, cu conditia controlului greutatii. Daca vezi ca incepi sa te ingrasi foarte repede, atunci imediat trebuie sa revii la faza de stimulare.

Etichete:

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER