#CCCCCC;
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante si Recete
Dieta - Cura de slabire - Mentine Greautatea - Cura de descarcare - Plante - Recete cu plante

Despre oua: pro si contra
Sint sau nu daunatoare ouale? Cineva nu le consuma deloc, considerindu-le daunatoare, cineva le consuma zilnic si nu-si imagineaza viata fara acestea. Cine are dreptate? In acest articol am sa-ti aduc cite 6 argumente pro si contra, pe care le-am gasit pe site-ul yakist.com.




Argumente Pro:
1. Vitamine si Minerale continute in ou sint: 12 vitamine de baza necesare pentru organism (in afara de vitamina C) si 96% minerale. Acidul folic (vitamina B9) din ou este necesar pentru femeile insarcinate, pentru ca copilul sa se nasca sanatos. Doctorii in stiinta de la Universitatea Berkeley din California au descoperit ca acest acid îmbunătăţeşte calitatea spermatozoizilor, de aceea este recomandat si pentru barbati. Dupa continutul vitaminei D oul este pe locul 2 dupa untura de peste.

2. Galbenusul de ou contine lecitina, un remediu natural anti sclerotic, care hraneste creerul si imbunatateste memoria. De asemenea, lecitina este necesare pentru functionarea normala a ficatul. Fierul si Vitamina E din galbenus ajuta la combaterea stresului, oboselei si ridica dispozitia. Luteina din galbenusul de ou previn boli de ochi.

3. Albusul de ou. Intr-un ou de gaina sint 6,5 gr de proteine, adica acele 14 % de proteine necase pentru femei si 12% pentru barbati pe zi. Albusul contine toti amino-acizii de baza. Si 93,7% din albusul este asimilat de organism (daca facem o comparatie cu untura de peste care este asimilata aproximativ 76%).

4. Oul este foarte bun pentru inima. Vitamina E din ou intareste muschii inimii.

5. Oul ajuta sa slabesti. Specialistii americani din Louisiana afirma ca 2 oua fierte la dejun contribuie la metinerea greutatii normale. In ou sint foarte multe proteine, datorita carora senzatia foamei dispare repede si respectiv, maninci mai putin.

6. Oul previne cancerul mamar. Choline este o subsatanta nutritiva din galbenus, care contribuie la micsorarea riscului formarii cancerului glandelor mamare pina la 24%. De aceea oncologii recomanda femeilor pentru profilactica sa consume zilnic cite 2-3 oua.

Argumente Contra:
1. Colesterolul. Intr-un ou sint aproximativ 2,13 gr de colesterol, adica cu 2/3 mai mult decit se recomanda pe zi. Unele diete recomnda nu mai mult de 3 oua pe saptamina. Pe de alta parte, fosfolipidele din oua contribuie la micsorarea colesterolului in singe.

2. Salmonella este o infectie intestinala foarte puternica, care se transmite de la gaina bolnava in si pe ouale curde. La temperaturi mari virusul este distrus, de aceea se recomnda oua fierte sau prajite bine.

3. Alergia. Copii, de cele mai dese ori, manifesta reactii alergice la proteinele albusului sau galbenusului. Uneori alergia poate sa apare chiar si de la mirosul bucatelor cu ou. Cu virsta alergia dispare, dar sint cazuri cind ramine pentru toate viata.

4. Consumul exgerat de oua scurteaza viata barbatilor. Specialistii de la scoala de medicina de la Garvar au declarat ca consumul excesiv de oua pe saptamina, 7 si mai mult, mareste acest risc cu 23%. Datorita cantiatii mari de colesterol din oua, se formeaze "gogosi" de grasime pe vasele sangvine. Persoanele bolnave de diabet se afla in cel mai mare grup de risc, probabilitatea atacului de cord şi/sau de accidentelor vasculare cerebrale creste cu 20%.

5. Dieta cu oua nu este mai efectiva decit alte diete, a declarat "European Journal of Nutrition found". Acestea sustin ca ori cu dieta cu oua ori cu o alta dieta oricum slabesti (dupa mine e bine ca slabesti si nu invers), nu este o dieta minune.

6. Acumuleaza energie negativa. Unele persoane cred ca oul are capacitatea de a acumula energia negativa de la fiintele vii. Nu in zadar, oul este unealta nr. 1 in miinele vrajitoarelor. Aceste considera ca acumuleaza toata energia negativa de la fiecare persoana care s-a atins de ou. Imagineaza-ti prin cite miine trece un ou pe care-l cumparam de la magazin. E cam greu sa-ti traiesti viata daca crezi in astfel de superstitii. Domnul sa va aiba in paza!!!


Etichete: , ,

Diana Chicu-Jornea  
<<
Free money making opportunity
<<
Utilizăm companii de publicitate terţe pentru a difuza anunţuri când vizitaţi site-ul nostru Web. Aceste companii pot folosi informaţiile (excluzând numele, adresa, adresa e-mail sau numărul de telefon) cu privire la vizitele dvs. pe acest site sau pe altele, cu scopul de a furniza reclame despre bunuri şi servicii care v-ar putea interesa. Dacă doriţi informaţii suplimentare despre aceste practici şi pentru a cunoaşte opţiunile cu privire la posibilitatea de a nu permite utilizarea acestor informaţii de către aceste companii, faceţi clic aici.
Cele mai recente Articole

ABONEAZATE LA ARTICOLELE BLOG-ULUI DIETA-OK

Email-ul tau:

Delivered by FeedBurner

Temele Blogului Meu
Archiva
Powered by

Blogger Templates BLOGGER